Helyi közélet

2017.04.10. 12:51

Meghálálná a fülesdi választók bizalmát

Fülesd - Fülesd új polgármestere születése ott él, ismeri az emberek búját, baját.

Fülesd - Fülesd új polgármestere születése ott él, ismeri az emberek búját, baját.

Fülesd. A kicsi, barátságos szatmári (Kölcsétől 4, Tiszabecstől és Túristvándil 12-12 és Fehérgyarmattól 13 kilométerre található) településen vasárnap időközi választást tartottak, mivel a helységet eddig irányító Márton László (Fidesz-KDNP) január 1-elsejével nyugdíjba ment és lemondott a posztjáról.

A voksolásra jogosult 399 fülesdi lakos közül 305-en vettek részt a választáson, az érvényes szavazatok száma 298 volt: a független Varga Tiborra 248-an, a szintén független Sipos Lászlóra 50-en szavaztak, a Magyar Munkáspárt jelöltjének (Nagy István Bélának) a voksait egy ujjon sem lehet megszámolni – egyetlen szavazatot sem kapott.

– Bevallom, várakozáson felüli a választópolgárok bizalma, amit ezúton is hálásan köszönök – nyilatkozott először polgármesterként Fülesd eddigi alpolgármestere. – Önkormányzati képviselőként másfél évtizede tisztában vagyok a település mindennapjaival, az itt élők bújával, bajával. Akik rám szavaztak, tudják, hogy tenni akarok a fülesdiekért. Alapvető feladat az önkormányzat által működtetett intézmények (óvoda, konyha, hivatal) pénzügyi stabilitásának biztosítása, illetve a közfoglalkoztatási programok zökkenőmentes folytatása. Játszópark kialakítását tervezzük, rendbe kell tenni az önkormányzati épületeket és a belvízelvezető árkokat, járdákat a pályázati lehetőségek kihasználásával. Május elsejére bált szervezünk, van igény a közösségkovácsoló rendezvényekre. Valójában Fülesd is egy nagy család, igyekszem megfelelni a családfőként rám háruló terheknek, feladatoknak.

Névjegy

Varga Tibor

Születési idő hely: 1965. július 23., Fehérgyarmat

Pályafutás: könyvtáros, alpolgármester

Családi állapot: nős, két középiskolás gyermekük van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában