Helyi közélet

2017.04.18. 16:09

Vidámság, programok, s néhány helló

Nyíregyháza - A szervezők azt szeretnék, ha a ballagás és az érettségi előtt álló diákok még buliznának egy nagyot.

Nyíregyháza - A szervezők azt szeretnék, ha a ballagás és az érettségi előtt álló diákok még buliznának egy nagyot.

Ha egyetlen frappáns szlogennel kellene megragadni az idei – immár 6. alkalommal jelentkező – Helló Nyíregyháza! elnevezésű szabadtéri program lényegét, akkor azt mondhatnánk: a fiatalok kérték, s a városvezetés teljesíti. Dr. Ulrich Attila alpolgármester ugyanis az április 21-ei rendezvény keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Ifjúsági Kerekasztal és a Diákparlament tapasztalataira építve olyanra szabták át a városi nagyrendezvények sorát nyitó népszerű programot, ahogy azt a fiatalok elvárták, megtartva természetesen a már jól bevált elemeket is. Az idén is lesz tehát tematikus utcarendszer, s bár minden a fiatalokról szól majd, igyekeznek minden korosztályt megszólítani.

A többségében 10-től 18 óráig elfoglaltságot kínáló vidám forgatag a Kossuth tér és az ott álló nagyszínpad köré szerveződik. A megyei könyvtár előtt Könyvsziget, a Váci Mihály Kulturális Központ előtt pedig Civil Sziget, azaz Civil tér és Mosoly utca várja az érdeklődőket kiállítókkal, kézműves foglalkozással, játékokkal. A Kölykök utcája a Korzó és a biztosító között kapott helyett, ahová egy komplex családi meseváros költözik. A szökőkút mellé az ovisok sportversenyei kerülnek, s a terület majd csak délutánra alakul át Eszem-iszom utcává.

A leghosszabb helyet ezúttal értelemszerűen az Ifjúság utcája (a Dózsa György utca Korzó előtti szakasza) foglalja el, ami egy vásári forgatagba torkollik a Korona Hotel előtt. Ide több mint egy tucat fiatalokkal foglalkozó egyesület és civil szervezet települ, akik teljes körű tanácsadást nyújtanak a nap folyamán. A Kossuth téren a nap első felében honvédségi, rendőrségi és tűzoltó bemutatók láthatók, délután pedig a nagyszínpadi produkciók veszik fel a vezérfonalat. Mivel Szatmárnémeti is bekapcsolódott a programba, 16 órától az onnan delegált The Phoenix együttes lép színpadra. Őket a Nyíregyházi Egyetem fizikashow-ja követi. Végül a helyi Pán Péter rockbanda egy órás koncertje után, 20 órától a fiatalok körében már nagyon várt Kelemen Kabátban zenekar szórakoztatja a közönséget, illetve az estét a Loving Arms DJ páros bulija zárja.S mégy egy jó hír: ezen a napon a város parkolóiban ingyenes lesz a parkolás.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában