Helyi közélet

2017.05.25. 17:05

Az a fő gond, hogy a fű gyorsabban nő, mint ahogy vágni tudják

Nyíregyháza - Áprilistól októberig tíz–tizenkét alkalommal vágják a füvet a megyeszékhely minden részén.

Nyíregyháza - Áprilistól októberig tíz–tizenkét alkalommal vágják a füvet a megyeszékhely minden részén.

„Azt még valahol megértem, hogy a lakótelepeken és a külterületeken néhol térdig ér a fű, de az, hogy a megyeszékhely szívében és a Búza téri piaccsarnok környékén is mindent elborít a gaz, egyszerűen elfogadhatatlannak tartom. Ha ezeken a városrészeken nem kaszálnak rendszeresen, akkor mégis hol?” – tette fel a kérdést ingerülten a minap egyik olvasónk.

Felvetését továbbítottuk a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-nek.

Folyamatosan dolgoznak

– Társaságunk mindent megtesz azért, hogy a város zöldfelületei ápoltak, gondozottak legyenek, de a közel négymillió négyzetméter kezelése időigényes. Feladatainkat ütemezetten végezzük, sajnos időjárástól függően mégis előfordul, hogy a fű növekedése meghaladja a vágásfordulók gyakoriságát – válaszolta érdeklődésünkre Szabó Edina.

A NyírVV sajtóreferense hozzátette: jelenleg áprilistól októberig tíz–tizenkét alkalommal vágják le a füvet Nyíregyháza minden területén, csapadékos időjárás esetén azonban ennek a duplájára, gyakorlatilag heti vágásfordulóra lenne szükség.

– Munkánkat azonban folyamatosan végezzük és minden városrészbe eljutunk. Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk!

KM


A keddi segélykiáltás értő fülekre talált, utána pedig szorgos kezek gondoskodtak arról, hogy a Nyíregyháza szívében élők komfortérzete helyrebillenjen.

 


Olvasónk a piaccsarnok környékén kapta lencsevégre, hogy az épülő parkoló mellett búzamezőt idéz a látvány a Búza téren. Miközben a frekventált közterületek tisztítását, takarítását, fűnyírását kifogásolta, felhívta a rendőrség figyelmét arra, hogy a Behajtani tilos! táblát sokan nem veszik figyelembe, emiatt nagy a balesetveszély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában