Helyi közélet

2017.05.23. 14:43

Bojkottot javasolnak a vasútvonalért aggódó mátészalkaiak

Mátészalka, Debrecen - „Ha teheted, ne utazz május 24-én, szerdán a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon!” – <a href="http://mateszalkaleaks.blog.hu/2017/05/19/elkeszult_a_szoroanyagunk_olvasd_es_terjeszed" target="_blank">harsogja a blog</a>. A Mátészalkaleaks és az Őrleaks csoport tagjai döntöttek úgy, hogy egynapos bojkottot hirdetnek az ominózus vasútvonalra, mivel elmarad a felújítás.

Mátészalka, Debrecen - „Ha teheted, ne utazz május 24-én, szerdán a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon!” – harsogja a blog. A Mátészalkaleaks és az Őrleaks csoport tagjai döntöttek úgy, hogy egynapos bojkottot hirdetnek az ominózus vasútvonalra, mivel elmarad a felújítás.Abban bíznak, hogy ha nem lesz utas, akkor talán másképp állnak hozzá a Mátészalka-Debrecen vasútvonal ügyéhez. Aki megteheti, hogy ne vonattal utazzon, de mennie kell, szerdán 9 órakor a mátészalkai vasútállomás parkolójából ingyenes civil buszjárat indul, Debrecenből pedig 14-kor startol vissza busz.

Érveik között szerepel: a 78 kilométeres távolságot átlagosan 107 perc alatt teszi meg a vonat, ez 44 km/órás átlagsebességet jelent; a vasúti kocsik zömmel 40-45 évesek, legtöbbször hiánycikk a víz, a szappan, a kéztörlő, a világítás.

KM


Negyvennel döcögnek a leharcolt vonatok Mátészalkáról Nyíregyháza, Debrecen vagy Fehérgyarmat felé, nem sokkal ezelőttig pedig hétvégenként volt olyan napszak, amikor se busszal, se vonattal nem lehetett megközelíteni a megyeszékhelyet.

 


Gyorsabbak a vonatok Mátészalka és a megyeszékhely között, de maradt még tennivaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában