Helyi közélet

2017.05.20. 10:55

Hosszabb ügyfélfogadási idő az adóhivatalnál

Nyíregyháza - Harminc perc sem kellett a személyi jövedelemadó-bevallás leadásához.

Nyíregyháza - Harminc perc sem kellett a személyi jövedelemadó-bevallás leadásához.

– A sorszámkéréstől a jegyzőkönyv aláírásáig pontosan 27 perc telt el. Ilyen gyorsan még soha nem lettem túl az éves személyi jövedelemadó-bevallásomon – mondta a NAV nyíregyházi ügyfélszolgálatáról pénteken nem sokkal dél után kilépő Katalin, pedig a sorszám alapján 13-an voltak előtte. – Csak a személyes irataimat és a munkáltatótól kapott igazolást hoztam magammal. Az ügyintéző megnyugtatott, mindenkinek elkészítették a bevallástervezetét. Összevetette az adatokat, az igazolás alapján megállapította, hogy náluk is ugyanez szerepel. Kinyomtatta a jegyzőkönyvet, a bevallást, aláírtam és már jöhettem is kifelé – foglalta össze az ügyintézés menetét.

Azok, akik még nem tettek eleget a kötelezettségüknek, május 22-éig megtehetik, a NAV hétfőn hosszabb ügyfélfogadási idővel, reggel fél 9-től este 6 óráig várja az adózókat, s az 1+1 százalékos felajánlásukról is nyilatkozhatnak.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében vagy a felajánlásban, az adóhivatal általános tájékoztató rendszerét hívhatják.

A hivatal munkatársai munkanapokon 8.30-tól 18 óráig, hétvégén 8.30-tól 13.30-ig fogadják a 06-40/42-42-42-es telefonszámon a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában