Helyi közélet

2017.05.30. 17:08

Megválasztották a Nyíregyházi Egyetem rektorát

Nyíregyháza - Vassné Figula Erikát a köztársasági elnök várhatóan augusztus 1-jétől fogja kiadni négy éves időtartamra.

Nyíregyháza - Vassné Figula Erikát a köztársasági elnök várhatóan augusztus 1-jétől fogja kiadni négy éves időtartamra.

Nyíregyháza. Szenátusi ülés volt kedden a Nyíregyházi Egyetemen, ezen titkos szavazással rektorjelöltnek megválasztották Vassné dr. Figula Erika főiskolai tanárt - tájékoztatta lapunkat dr. Kvancz József kancellár.

Az intézmény egykori dékánjának, a jelenlegi intézményvezetőnek a köztársasági elnök várhatóan augusztus elsejétől fogja kiadni négyéves időtartamra a Nyíregyházi Egyetem rektori tisztségére szóló megbízást.

A választásra azért volt szükség, mert miként arról lapunkban is beszámoltunk: a korábbi rektor, dr. Onder Csaba felmentési kérelmét az esztendő elején elfogadta a köztársasági elnök.

A poszt betöltésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki. A rektori megbízás ellátására Vassné dr. Figula Erika nyújtott be pályázatot, ami megfelelt az előírt feltételeknek.

A rektorjelölt-választó szenátusi ülést megelőzően összehívott fórumon az intézmény hallgatói és dolgozói megismerhették a pályázó részletes elképzeléseit, kérdéseket fogalmazhattak meg, hozzászólásokat tehettek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában