Helyi közélet

2017.05.03. 15:53

Tűzoltónap Kisvárdán

Kisvárda - Ünnepi állománygyűlést tartott szerdán délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kisvárdán, a Városháza előtti téren, ahol többen elismerésben részesültek és a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság járműállományába tartozó új Rába gépjárműfecskendőt és egy Iveco Magirus magasból mentőt szenteltek meg a történelmi egyházak képviselői.

Kisvárda - Ünnepi állománygyűlést tartott szerdán délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kisvárdán, a Városháza előtti téren, ahol többen elismerésben részesültek és a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság járműállományába tartozó új Rába gépjárműfecskendőt és egy Iveco Magirus magasból mentőt szenteltek meg a történelmi egyházak képviselői.

Számukra Szent Flórián az állhatatosságot, becsületet, embertársaink segítését testesíti meg, alakja az elmúlt századok során a tűz ellen küzdő ember jelképévé vált – kezdte ünnepi beszédét Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Az ezredes kiemelte: a tüzes mesterségek űzői” ilyenkor reflektorfénybe kerülnek a Tűzoltó napon, a megyei igazgató köszönetét fejezte ki mindazok nevében, akik várják, számítanak és megkapják a tűzoltók önfeláldozó segítségét.

Ezt követően, Bulik Lívia, Sikerült című versének előadásával folytatódott a megyei ünnepség, Anderkó Réka, a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulójának előadásában.

A szavalatot követően elismerések átadása következett. Elsőként Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ismerte el az állományból a kiemelkedő teljesítménye alapján a munkatársakat, majd a megye településeiről érkezett polgármesterek és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke adta át az ajándéktárgyakat az arra érdemeseknek.

Ünnepi néptánc műsorral készültek a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói Gyüre Tamás felkészítő tanár közreműködésével, majd ismertették, hogy a tavalyi év elvégzett feladatai alapján nyíregyházi tűzoltót választott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az év tiszthelyettesének. Virág Csaba főtörzsőrmester 17 éve teljesít szolgálatot a nyíregyházi laktanyában, mellette pedig hatékonyan vesz részt az ifjúság nevelésében.

Kisvárdán, pedig már hagyomány, hogy az év tűzoltóját választják évről évre.

Elsőként Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere és Aros László tű. alezredes, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át az év tűzoltója díjat Tóth Tamás tű. főtörzsőrmesternek, aki 1995. november 01-én szerelt fel a kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság „B” szolgálati csoportjába és az elmúlt két évtizedes pályafutása alapján érdemelte ki ezt a címet.

Ezt követően Helmeczy László, Záhony város polgármestere adta át az év tűzoltója címet a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrsön szolgálatot teljesítő Tóth István tű. főtörzsőrmesternek, aki 2002.január 16-án szerelt fel és nemcsak az elmúlt egy esztendőben, hanem folyamatos szakmai képzésével és szorgalmával segítette a mentő-tűzvédelmet.

A megyei ünnepi állománygyűlés a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság jármű-állományába tartozó új Rába gépjárműfecskendő és egy Iveco Magirus magasból mentő áldásával és szentelésével ért véget, a történelmi egyházak képviselőinek a közreműködésével. A Római Katolikus Egyház részéről Markovics Balázs káplán, a görög katolikus felekezet részéről Pap Tibor parókus és a református egyházkerület részéről Százvai László vezető lelkész vezette le a ceremóniát.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában