Helyi közélet

2017.06.30. 16:39

Honfoglalási emlékhely avatása Beregszászon

Nyíregyháza - A beregszászi Kishegy lábánál honfoglalási emlékhelyet avatnak a nyíregyházi székhelyű Beregszászért Alapítvány hathatós közreműködésével.

Nyíregyháza - A beregszászi Kishegy lábánál honfoglalási emlékhelyet avatnak a nyíregyházi székhelyű Beregszászért Alapítvány hathatós közreműködésével. A július elsejei ünnepséget megtiszteli jelenlétével többek között Magyar Levente államtitkár, dr. Suha György miniszteri biztos, dr. Fodor István, a Nemzeti Múzeum címzetes főigazgatója, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Magyarország Beregszászi Konzulátusának képviselői, lovag Csete László, a Szent György Lovagrend kancellárja, a támogató szervezetek képviselői és Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója, valamint Beregszász és a járás vezetői.

– Neves közreműködői is lesznek a rendezvénynek: Beregszászi Olga művésznő és ifj. Csobolya József, az Operaház tagja, mindketten Beregszász szülöttei. A rendezők — a Beregszászért Alapítvány Kuratóriuma és az emlékhelynek helyet adó Csizaj Borgazdaság vezetői — minden érdeklődőt szeretettel várnak – újságolta Dalmay Árpád kuratóriumi elnök.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában