Helyi közélet

2017.06.14. 13:29

Így előzze meg a zseblopást!

Nyíregyháza - A nyíregyházi rendőrök személyesen és szórólapokat útján is hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal hívják fel az állampolgárok figyelmét a vagyontárgyaik megóvására.

Nyíregyháza - A nyíregyházi rendőrök személyesen és szórólapokat útján is hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal hívják fel az állampolgárok figyelmét a vagyontárgyaik megóvására.

Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett a rendőrségre „zseblopásokról”, melyeket az elkövetők a megyeszékhelyen főként zsúfolt helyeken - piacokon, pályaudvarokon, vagy éppen tömegközlekedési eszközön - követtek el.

Fogadja meg a rendőrség tanácsait, hogy Ön ne váljon bűncselekmény áldozatává:

Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik!

Autóbuszon, piactereken, üzletközpontok területén legyen körültekintő, vigyázzon értékeire!

Értéktárgyait, iratait ne tegye kosár, táska tetejére, annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el!

A vállra akasztható táskát ne csapja a háta mögé, hanem tartsa a teste előtt, vagy szorosan testközelben, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá!

Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra, és nem hagyja bevásárlókocsiban vagy kosárban!

PIN kódját soha ne tartsa a pénztárcájában, vagy közvetlenül a kártya mellett, hanem igyekezzen azt megjegyezni! Pénzfelvételkor, illetve fizetésnél legyen mindig körültekintő!

Ha mégis megtörtént a lopás, és ezt észlelte, ne szálljon szembe a tolvajjal! Kérjen segítséget a biztonsági szolgálat munkatársaitól, adott esetben az autóbusz vezetőjétől, vagy azonnal értesítse a rendőrséget 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívón!

A nyíregyházi rendőrök a helyi piacokon, a pályaudvarokon, és a forgalmasabb helyeken személyesen és szórólapokat útján is hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal hívják fel az állampolgárok figyelmét a vagyontárgyaik megóvására. A rendőrök munkáját közösségi szolgálatot ellátó diákok is segítik.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában