Helyi közélet

2017.06.03. 18:25

Jószolgálati-díj a Perifériának

Budapest, Nyíregyháza - Az áldozatos és példaértékű munkát ismerték el.

Budapest, Nyíregyháza - Az áldozatos és példaértékű munkát ismerték el.

Ünnepélyes keretek között, telt házas eseményen adták át a Várkert Bazár Rendezvénytermében a Jószolgálat-díjat a szakmai zsűri kiválasztotta tizenkét kategória díjazottjának, valamint a különdíjat a májusi közönségszavazás győztesének.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány 2016-ban alapította díj azokat a szociális területeken tevékenykedő professzionális és önkéntes segítőket kívánja évről évre elismerni, akik áldozatos és példaértékű munkájukkal sokat tesznek a hátrányos helyzetű társadalmi rétegekért.

A díjátadó rendezvényt Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia alapítvány képviselője nyitotta meg, aki méltatta a díjazottak hiánypótló munkásságát, amikor a segítségnyújtásra és az egymás iránti figyelemre egyre nagyobb szüksége van társadalmunknak.

Az intézményi kategóriák díjazottjai részére az elismeréseket, az 1.000.000 forint összegű pénzjutalmat és az okleveleket a támogató partnerek képviselői adták át. A hajléktalanokért végzett szociális munka kategória díját a nyíregyházi Periféria Egyesület kapta. A díjat Kamarás Adrienn, a KIOSK Budapest és a Segítő Angyalok Alapítvány képviseletében adta át dr. Szoboszlai Katalinnak, az egyesület elnökének, aki lapunknak azt mondta: nagyon komoly elismerése ez az idén 22 éve alapított egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában