Helyi közélet

2017.06.27. 14:19

Kreatív pedagógia: időutazó dögei diákok

Kisvárda, Döge - A kisvárdai Rétközi Múzeum munkatársai dr. Vofkori Mária igazgató szervező munkájának köszönhetően a dögei Ölbey Irén Általános Iskola közel száz tanulóját bevonva a tanév során példaértékű múzeumpedagógiai szakmai munkáról adhattak számot.

Kisvárda, Döge - A kisvárdai Rétközi Múzeum munkatársai dr. Vofkori Mária igazgató szervező munkájának köszönhetően a dögei Ölbey Irén Általános Iskola közel száz tanulóját bevonva a tanév során példaértékű múzeumpedagógiai szakmai munkáról adhattak számot. Még az ősz folyamán a dögei iskola kisdiákjait látták vendégül. Miután megismerkedtek a múzeum régészeti anyagával, játékosan feldolgozták Szent László korát: bábokat készítettek, eljátszották a királyról szóló legendákat. Ezzel a módszerrel valósággal beleszerettek a régmúlt dolgaiba, így később könnyebb lesz a történelem tantárgy tanulása is.

A tanév végén Szalanics Elvira keramikus, népi iparművész segítségével a múzeum belsejében a felsősök készíthették el és vihették haza a bronzdepók kerámiatárgyainak másolatait. A középkori templomok falfestményivel ismerkedtek meg kirándulás keretében, majd a nyírbátori templomok és a múzeum meglátogatása zárta a pizzázással is kiegészített történelmi barangolást.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában