Helyi közélet

2017.06.13. 17:30

Videó: Íme, az ehető kormánycsomag!

Vásárosnamény - Czibere Károly államtitkár közölte: minden hónapban jár a rászorulóknak az élelmiszercsomag.

Vásárosnamény - Czibere Károly államtitkár közölte: minden hónapban jár a rászorulóknak az élelmiszercsomag.

Vásárosnamény. Bár ha Bereg, akkor szilva, mégis unikum a kezdeményezés: szerdán Vásárosnaményban olyan történt, ami ritkaságnak számít. Egyelőre. Ugyanis az élelmiszercsomag-osztás egyelőre Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét érinti, de az államtitkári ígéret szerint országos méretűvé terebélyesedik.

Amikor begördült a Szabadság térre a Czibere Károlyt szállító autó, nagy volt a nyüzsgés a minden apró részletre ügyelő fogadók részéről. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program jegyében érkezett a gyerekesély-irodába, ahol kijelentette:

– Az európai uniós támogatású program keretösszege egymilliárd forint. Ez az első csomagosztás, amely egyelőre három megyét ölel fel, és ennek során az év végig mintegy 12 ezer olyan, három évnél fiatalabb gyermeket érint, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek és nem járnak bölcsődébe. Minden hónapban ők és a családtagjaik pontosan 8 ezer forint értékű tápanyagban és vitaminban gazdag élelmiszercsomagot kapnak, ebben van például konzerv, bébiétel és tésztaféleség is - említette Czibere Károly. A programot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság koordinálja, és a tervek szerint jövőre kiterjesztik az egész országra.

– Összesen 83 élelmiszercsomagot osztanak ki a munkatársak a kistérségben élő rászorultaknak – jelentette ki Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere, hozzátéve, hogy az önkormányzatuk, a kistérségi társulás, valamint a gyerekesély-iroda mellett a bölcsődével is segítik a kistérségben élő gyermekes családokat.

Rózsa Andrásnak virágos jókedve volt, amikor átvette és kibontotta a finomságokkal teli csomagot:

– Nagyon sokat jelent ez nekünk. Két gyermekünk van, körülbelül havi 120 ezer forintból élünk négyen. A háztartásunkban jó helye lesz az élelmiszercsomagnak – árulta el a közmunkás, és bár becsukta maga mögött az iroda ajtaját, ezzel egy új világ nyílt meg előtte.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában