Helyi közélet

2017.07.29. 10:22

A gépkocsi nem értékmegőrző…

Nyíregyháza - Fogadják meg a bűnmegelőzési osztály tanácsait!

Nyíregyháza - Fogadják meg a bűnmegelőzési osztály tanácsait!

Bárhol is parkol le gépkocsijával, mindig ellen­őrizze, hogy a jármű ajtaja valóban lezárt! A gépkocsifeltörők és tolvajok akár blokkolhatják is a távirányítós központi zárat. A bűncselekmény elkövetőit így a nyitott ajtó várja, míg a gépkocsi tulajdonosa meg van győződve róla, hogy lezárta a járművet – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Lehetőség szerint válasszanak őrzött parkolóhelyet! Az esti és éjszakai órákban jól megvilágított parkolóhelyen parkoljanak! Ne hagyjanak értékeket az autóban még akkor sem, ha azok a szélvédőn át nem láthatók! Az elkövetők a számunkra szinte értéktelennek számító tárgyak miatt is képesek betörni a szélvédőt vagy feltörni a zárat, ami miatt jelentős lehet a rongálással okozott kár.

Nem tanácsos a nyílt utcán, bevásárlóközpontok, plázák, strandok környékén kipakolni egy autóból úgy, hogy sokak által jól láthatóan bent maradnak holmik a csomagtartóban. Könnyen lehet, hogy a tolvajok figyelnek!

Lehetőség szerint alkalmazzanak minősített mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket, eszközöket gépkocsijukban, amelyek beszerelését érdemes szakműhelyben elvégeztetni. Ha a gépkocsijukat feltörték vagy ellopták, tárcsázzák a rendőrség ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívószámát – sorolják a tanácsokat a bűnmegelőzési osztály munkatársai.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában