Helyi közélet

2017.07.24. 09:58

Bajorországi baleset: Nem kaptunk segítséget, magunkra maradtunk - állítja a nyíregyházi Brigitta

Nyíregyháza, Frankenhofen - <a href="/tragedia-bajororszagban-nyiregyhazi-testverpar-az-aldozatok-kozott-tibor-komaba-esett-gergo-azonnal-meghalt/3558963" target="_blank">Mint arról korábban beszámoltunk</a>, egy autó fának csapódott a dél-bajorországi Frankenhofennél szerda éjjel, az autóban pedig egy nyíregyházi testvérpár is ült. Gergő azonnal elhunyt, Tibor jelenleg kómában van.

Nyíregyháza, Frankenhofen - Mint arról korábban beszámoltunk, egy autó fának csapódott a dél-bajorországi Frankenhofennél szerda éjjel, az autóban pedig egy nyíregyházi testvérpár is ült. Gergő azonnal elhunyt, Tibor jelenleg kómában van.

Nem ők voltak az egyetlen magyar áldozatok: a 20 éves Erik is életét vesztette a balesetben - ő a Bakonysárkányi SE futballklub ifjú tehetsége volt. A túlélők között egy ajkai fiatal is van, Dávid, az autót pedig a veszprémi születésű Laura vezethette.

Magyarországon rengetegen összefogtak a magyar áldozatokért - a Facebookon gyűjtés szerveződött. Több gyászoló családtag azt állítja: a magyar állam magukra hagyta őket.

– A médiában megjelent hí­rekkel ellentétben a Külügyminisztérium és egyéb hivatalos szervek által nyújtott segítség annyiban merült ki, hogy a mi megkeresésünkre válaszolva egy e-mailt küldtek. Telefonos beszélgetés alkalmával tudatták továbbá, hogy semmiféle anyagi segítséget nem tudnak nyújtani, illetve kiutazásunk esetén tolmácsot sem tudnak biztosítani. A tragédia következményeinek megoldásában magunkra maradtunk – állította Facebook-oldalán a nyíregyházi Brigitta, Gergő és Tibor testvére.

A Bors megkereste az ügyben a Külügyminisztériumot, de lapzártájukig nem érkezett reagálás.

Forrás: borsonline.hu


[related-post post_id="3558963"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában