Helyi közélet

2017.07.20. 11:48

Megnyílik a Téka tábor

Nagykálló - Évről évre minden korosztály hasznos elfoglaltságot talál magának: hagyományainkkal ismerkedik.

Nagykálló - Évről évre minden korosztály hasznos elfoglaltságot talál magának: hagyományainkkal ismerkedik.

Július 22-én, szombaton 20 órakor immár harmincharmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Téka Népművészeti Tábor Nagykálló-Harangodon.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit az ünnepélyes megnyitóra és zászlófelvonásra, azután pedig az összművészeti fesztivált nyitó táncházba, ahol a jó hangulatról a táncoktatók gondoskodnak, míg a talpalávalót a Bürkös zenekar és a Zöldsátor zenekar húzza. A tábort Juhász Zoltán Nagykálló polgármestere nyitja meg.

Kelet-Magyarország legnagyobb hagyományőrző rendezvényén a résztvevőknek lehetőségük nyílik kipróbálni és elsajátítani a népi kismesterségeket.

Fafaragás, nemezelés

A tábor ideje alatt kipróbálható és elsajátítható az agyagozás, bőrművesség, csipkeverés, csuhézás, fafaragás, gyékényezés, gyöngyfűzés, kemencézés, kosárkötés, kovácsmesterség, nemezelés, szövés, a beregi ­keresztszemes hímzés minden fortélya, s a résztvevők a hajnalig tartó táncházakban gyakorolhatják a néptánc lépéseit is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában