Helyi közélet

2017.08.18. 11:03

Betakarítás a dadai földeken

Tiszadada - A megtermelt javak többségét az önkormányzati konyha hasznosítja.

Tiszadada - A megtermelt javak többségét az önkormányzati konyha hasznosítja.

A mezőgazdasági növények meghálálják a gondoskodást, ugyanis szép terméseredményekről számoltak be az elmúlt hetekben azok a tiszadadai közmunkások, akik a mezőgazdasági programban vesznek részt.

Hűtőkonténer segíti a tárolást

Most ismét büszkék a jó eredményekre, hiszen a búza, az árpa, a tritikálé jó eredményei után jól „fizetett” a bab, a borsó, a tök, a csemege­kukorica és cukkini is. Jelenleg a vöröshagymát szedik a közmunkában foglalkoztatottak, ők egész évben az önkormányzat kertjeiben, gyümölcsöseiben és a szántóföldjein dolgoznak.

– A korábbi években me­zőgazdasági alapismeretekből tettek vizsgát a ­közmunkások, így hozzá­értően gondoskodnak a különböző növényekről – újságolta Mizser Zsolt polgármester.

– Az így megtermelt javak döntő többségét az önkormányzati konyhánk hasznosítja. Jó termést várunk még burgonyából, paprikából, zöldségfélékből és a kuriózumnak számító édesburgonyából is. Az idén – egy korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően – egy hűtőkonténer is segíti az ágazat munkáját, így sokkal tovább tudunk friss zöldséggel, gyümölccsel szolgálni fogyasztóinknak – mondta nem kis büszkeséggel Tiszadada első embere.

- Tarnai László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában