Helyi közélet

2017.08.02. 16:18

Egykori dolgozókat is várnak

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Városvédő Egyesület az idén sem feledkezik el az évfordulóról.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Városvédő Egyesület az idén sem feledkezik el az évfordulóról.

A nyíregyházi villamosközlekedés kezdetének 106. évfordulóján, augusztus 7-én, hétfőn a Nyíregyházi Városvédő Egyesület „különjárati menetrend” szerint nyitja ki a Hősök terét díszítő járművet.

– Tavaly a Kelet-Magyarországban megjelent felhívás eredményeként ezen a napon négy-öt egykori MÁV-dolgozó jött össze emlékezni a kisvasúton és a villamoson eltöltött évekre. A látogatóknak is élményt jelentett egy egykori villamosvezetővel vagy forgalmistával találkozni, ezért az idén hasonló beszélgetésre szeretném hívni ezeket az embereket – tájékoztatta lapunkat Hudivók Róbert. – A villamos hetedikén 10 és 20 óra között lesz nyitva, 10.30-ra tervezzük az egykori dolgozók összejövetelét – ismertette a részleteket az egyesület elnökségi tagja.

Méltó körülmények között

– Hálásak vagyunk Szaszala Lászlónak, aki megmentette, felújíttatta ezt a villamost és térítésmentesen lehetővé teszi egyesületünknek, hogy munkáját, kiadványait – a város idegenforgalmi ismertetőivel együtt – méltó körülmények között népszerűsíthesse a lakosság és az ide látogatók körében – fűzte hozzá Cservenyák Katalin, a városvédők elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában