Helyi közélet

2017.08.19. 10:46

Már csak a szálloda hiányzik

Tiszavasvári - A strandfürdő vezetője szerint sokat lendítene Tiszavasvári idegenforgalmán a fürdővárossá válás.

Tiszavasvári - A strandfürdő vezetője szerint sokat lendítene Tiszavasvári idegenforgalmán a fürdővárossá válás.

Nem a semmiből felbukkanó külföldi befektetők vagy hazai nagytőkések, hanem két lelkes helyi vállalkozó (Sotkó Gyula és Volosinóczki Béla) érdeme, hogy az elmúlt évek alatt megfiatalodott, újjászületett, a közelmúltban pedig hullámmedencével is bővült a Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban. Sotkó Gyula ügyvezető az átadó ünnepségen büszkén mesélt arról, hogy a strand országos jó hírnek örvend, gyógyvizének minősége – sótartalmát tekintve – a bükfürdőivel vetekszik, az újabb és újabb fejlesztéseknek köszönhetően pedig a látogatottsága egyre növekszik. Az üzemeltető ugyanakkor azt se rejtette véka alá, hogy milyen hullámvölgyekkel és problémákkal, feladatokkal kellett megküzdeniük a 2013-as kapunyitás óta.

"Baywatch-jelenetekkel” szerencsére nem szembesülünk." Nagyné Zsuzsa

A forgalom nem hullámzik, sőt!

– Az első szezon előtt csak a legszükségesebb felújításokra, karbantartásokra futotta. A pancsoló után megszületett a tanmedence, az élménymedence, melynek köszönhetően a gyógyvizes férőhelyek száma megduplázódott. A népszerű csúszdához csobbanót építettünk, melytől csak pár lépésre van a gyógykavicsos „sétálómedence”.

A szálloda építési rajzai már a tervezőasztalon hevernek." Sotkó Gyula

– Az 1175 méter mélyről feltörő 65 C-fokos gyógyvíz tapasztalataink szerint kiváló hatással van a mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati betegségekre, így főleg az idősebbek látogatják, mi az ­újonnan átadott medencénkben főleg az élményekre éhes fiatalok igyekeznek meglovagolni a hullámokat. Óriási lépést tettünk előre a fürdővárossá válás útján, ám a szálláshelyek hiánya továbbra is égető gond, hiszen alig találni kiadó-eladó lakást a virágkorát élő üdülőövezetben. A közeljövőben bővíteni szeretnénk a meglévő kempingünket (sátor, lakókocsi, kőépület), ám az igazi, várva várt megoldást egy négyévszakos, közel 200 vendéget befogadni képes szálloda megépítése jelentené, melynek rajzai már a tervezőasztalon hevernek, ám pályázati lehetőségek, források híján a beruházás sajnos még várat magára – mondta Sotkó Gyula.

Nagyné Juhász Zsuzsa fürdővezetőtől megtudtuk: a kezdeti 19 ezres látogatószám mára mintegy százezerre nőtt a nyári szezonban, a főként fiatalok körében népszerű éjszakai fürdőzésekre pedig alkalmanként immár több százan váltanak jegyet. – Pénztárcabarát árakkal és gazdag szolgáltatási palettával dolgozunk. A fürdőzők biztonságára úszómesterek, medenceőrök vigyáznak, s az elsősegélynyújtó személyzetünk is tettre kész. Akciófilmbe illő „Baywatch-jelenetekkel” szerencsére nem kell szembesülnünk, mindössze kisebb sérülések, rosszullétek esetén fordulnak hozzánk – mesélte Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában