Helyi közélet

2017.09.25. 10:27

A reformátusok elítélik az új ukrán törvényt

Nyíregyháza - „Az ukrán törvényhozás szeptember 5-én olyan – nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségekkel is ellentétes – oktatási törvényt fogadott el, mely súlyosan korlátozza, sőt ellehetetleníti a nemzeti kisebbségek oktatási és anyanyelv használati jogainak gyakorlását.

Nyíregyháza - „Az ukrán törvényhozás szeptember 5-én olyan – nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségekkel is ellentétes – oktatási törvényt fogadott el, mely súlyosan korlátozza, sőt ellehetetleníti a nemzeti kisebbségek oktatási és anyanyelv használati jogainak gyakorlását. Tekintettel arra, hogy a változás a kárpátaljai magyarságot is hátrányosan érinti (bár szerzett jogok csorbítását az ukrán alkotmány kifejezetten tiltja), mi, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület tagjai mélységesen elítéljük az említett jogszabályváltozást. Egyesületünk céljai között a szatmári régió és a határon túl élő magyarok közös nyelvének, közös kultúrájának, és a mindenkor és mindenhol jelenlévő szatmári identitásnak megőrzése szerepel, ennek jegyében pedig szolidaritást vállalunk és támogatásunkról biztosítjuk a kárpátaljai magyarságot” – tudatta lapunkkal Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában