Helyi közélet

2017.09.23. 12:10

És életre kel a Hatzel tér

Nyíregyháza - Egészséges Lendület – egy lépessel közelebb lehet kerülni az egészséghez.

Nyíregyháza - Egészséges Lendület – egy lépessel közelebb lehet kerülni az egészséghez.

A rendezvény nevében sportos, ám nem egy „szimpla” esemény, attól jóval fontosabb és előremutatóbb. Minden szeptember utolsó szombatját célozta meg a nyíregyházi 100 Éves Patika arra, hogy felhívja a figyelmet a mozgásra, az egészség megőrzésére. A tavalyi, hagyományteremtő első Egészséges Lendület családi futó- és gyaloglónap idei folytatása szeptember harmincadikán lesz a Hatzel téren.

Saját magunk tehetünk érte

– Mindenki saját maga tehet legtöbbet az egészségéért – hangsúlyozta köszöntőjében Csikós Péter, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője. Ehhez ad majd segítséget a sportos, vagy inkább egészségmegőrző jövő szombat. A szépkorúak számára a gyaloglás a mozgásforma, a patika elől kell átsétálni az alapellátáshoz (Szent István utca, régi „kis esztéká”). Itt szűrésekre lesz lehetőség, és ajándékot kapnak a résztvevők. Majd összesen mintegy 2200 lépést megtéve, visszagyalogolhatnak a gyógyszertárhoz.

– Életre kel a Hatzel tér – summázta a nap lényegét Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő, a szociális, egészségügyi és ifjúsági bizottság elnöke.

Szakemberként hangsúlyozta ki a prevenció lényegét, hozzátéve, hogy aki elmegy majd jövő szombaton, egy lépést tesz az egészsége megőrzése felé. A téren szűrőbusz várja majd az érdeklődőket, ingyenes egészségi állapotfelmérésre lesz lehetőség. – Nagy örömömre szolgált, hogy a tavalyi napon is részt vehettem. Megtiszteltetés, hogy én lehetek az arca egy ilyen fontos és sportos rendezvények – jegyezte meg Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum világbajnoki hatodik gyaloglója.

Ami a sportos részt illeti, több kategóriában rendeznek majd tér körüli futóversenyt. A táv nem hosszú, négyszáz méter. Az idén külön startoltatják majd a gyengébbik nemet, és lesz családi megmérettetés is. Valamennyi célba érkező ajándékot kap, a gyerekeket a futás mellett számos szórakoztató program (ugrálóvár, lufitekerő bohóc, arcfestés) várja.

- KM-ML -


Szűrések

100 Éves Patika (Hatzel tér 1.), 9–14: Csontsűrűség-vizsgálat.

Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság (Szent István út 14), 9–14: Általános egészségi állapotfelmérés, vércukor-, vérnyomás-, testzsír-meghatározás, tüdőállapot-felmérés.

Szűrőbusz – Generali az Egészségért Alapítvány. (Hatzel tér) 10–15: Szemészet, bőrgyógyászat, vércukorszint-mérés, vérnyomásmérés, koleszterinszint-mérés, testzsírszázalék-meghatározás, tanácsadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában