Helyi közélet

2017.09.04. 10:55

Hatalmas karambol: óvodába rohant egy kamion Kocsordon

Kocsord - Súlyos baleset történt Kocsordon, ami során egy villanyoszlop is kidőlt. A polgármester a Facebookon számolt be róla, hogy áramkimaradást okozott a baleset, és az eset miatt hétfőn az óvoda és a konyha ma zárva marad.

Kocsord - Súlyos baleset történt Kocsordon, ami során egy villanyoszlop is kidőlt. A polgármester a Facebookon számolt be róla, hogy áramkimaradást okozott a baleset, és az eset miatt hétfőn az óvoda és a konyha ma zárva marad.

Letért a 49-s útról, majd oldalára borult egy kamion Kocsord belterületén. Két ember a járműben rekedt hétfő hajnalban.

A kamion által megrongált oszlopról kábelek lógnak, ezért a mentést fokozott körültekintéssel végzik a mátészalkai hivatásos tűzoltók, akik mostanra kiszabadították a fülékbe szorult két embert. A felborult jármű kerekeire állításához szükség lesz darura, ezért a nyíregyházai tűzoltók darus járművét is a helyszínre riasztották -adta elsődleges tájékoztatását a katasztrófavédelem.

-A helyszíni információ szerint az áruval rakott román kamion az esős úton egy kanyart követően feltehetően megcsúszot, a padkára érve pedig megbillent és felborult. A műszaki mentéshez szükség volt az érintett településrész kikapcsolására az áramszolgáltatásból, emiatt az orvosi rendelő, a polgármesteri hivatal, és az óvoda zárva maradt. Úgy tudni fennakadás volt a konyhai szolgáltatásban, a katasztrófavédelem és az áramszolgáltatói még hétfő délben is a kárelhárításon dolgoztak.

A polgármester a következő felhívást posztolta Facebookon a balesettel kapcsolatban:

Forrás: ripost.hu

Megállt az élet Kocsordon

Az elkerülővel elkerülhető lett volna mindez – állítja Földi István polgármester.

– Polgármesterként és megyei közgyűlési képviselőként többször szót emeltem már az M49-es gyorsforgalmi elkerülő út mihamarabbi megépítése érdekében, hosszú évek óta csak ígéreteket kapunk. A be nem tartott ígéretek újabb súlyos következményeként tekintek a hétfő reggeli balesetre: oldalára borult egy nyerges vontató az óvoda épületénél, kiborította a kerítést és egy villanyoszlopot is. Emiatt közel 100 óvodás elhelyezéséről kell gondoskodni, a konyha leállása miatt pedig az étkeztetés is gondot okoz. Az orvosi rendelőben nem tudják felírni a vényköteles gyógyszereket, a polgármesteri hivatal épületében sincs áram, így, a hónap elején, ráadásul pont az iskolakezdés időszakában, több száz dolgozó nem kapja meg a fizetését. A hibák elhárítása megkezdődött, a fejleményekről folyamatosan értesítjük a lakosságot.

Valamennyi kocsordi lakos nevében mondhatom: elég volt az ígérgetésekből, a balesetekből, a napi 13-18 ezer autóból, az élhetetlen körülményekből, szeretnénk végre nyugodtan élni és biztonságosan közlekedni, ezért követeljük az M49-es elkerülő megépítésének azonnali megkezdését! – nyilatkozta Földi István polgármester.

KM


[related-post post_id="3604054"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában