Helyi közélet

2017.09.28. 20:02

Szolgáltak, hogy egy jobb világban élhessünk

Nyíregyháza - A hazatérés leplezetlen öröme is leolvasható volt a Koszovóból hazatérő katonáink arcáról.

Nyíregyháza - A hazatérés leplezetlen öröme is leolvasható volt a Koszovóból hazatérő katonáink arcáról.

Szép magyar vitézek, aranyos leventék, egyszóval több száz katona töltötte meg Nyíregyháza Kossuth terét tegnap a Magyar Honvédség KFOR kontingens 16. váltásának nagyszabású visszafogadó ünnepségén

Közel fél éves időszakra tett pontot a mostani ünnepség, hálával adózva mindazoknak, akik a téren felsorakozott, s nemrég újonnan létrejött harcászati zászlóaljban láttak el békefenntartó alfeladatokat Koszovóban.

A katonák fél éve Debrecenből indultak el az ismeretlenbe, s most Nyíregyházán tették le a szolgálatot. – Nemes ügyet szolgáltak, hogy egy biztonságosabb, békésebb és jobb világban élhessünk, merthogy Nyugat-Balkán és a Balkán térségének a stabilitása Magyarország biztonságára is hatással van – fogalmazta meg köszöntőjében Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. Nyomatékosította, hogy a minisztérium is mindent megtesz a katonái boldogulásáért, hiszen a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési programnak köszönhetően folyamatosan bővül a felszerelés és a ruházat, s elindult az illetményemelés is, 2019-ig mintegy 50 százalékkal növelve a katonák juttatását.

Dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere megtiszteltetésnek nevezte, hogy Nyírágyháza adhat helyet a visszafogadó ünnepségnek és a Magyar Honvédelmi Társaság két napos választmányi ülésének. Elismerését és köszönetét fejezve ki a szolgálatért. – A városunk az elmúlt években sokat fejlődött, de jól tudjuk, hogy biztonság és béke nélkül semmilyen fejlődés nincs – hangsúlyozta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában