Helyi közélet

2017.10.09. 15:26

Egy születés, két cseperedő élet

Nyíregyháza - Kétszeresen is a jövőben vetett hitükről tettek tanúbizonyságot az akcióban résztvevők.

Nyíregyháza - Kétszeresen is a jövőben vetett hitükről tettek tanúbizonyságot az akcióban résztvevők.

Hamisítatlan családi rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt években Nyíregyháza Újéletfa-akciója, amelyet a NYÍRVV Nonprofit Kft-vel közösen szervez a város immár 2014 óta. Az akció lényege, hogy azok a kisgyermekes családok, akik a régi hagyományoknak megfelelően egy fa ültetésével kívánják ünnepélyessé és emlékezetessé tenni a gyermekük születését, megtehetik ezt közösségben, a megyeszékhely egy erre kijelölt helyén. Ezáltal olyan erdős parcellák, kellemes időtöltésre is alkalmas parkok jönnek létre, amelyek nem csupán a természet és az ember megbonthatatlan kapcsolatának, illetve két új élet születésének, de az egy városhoz tartozás közösségépítő erejének is a szimbólumai.

A hétfői ünnepségre már abban az immár második Újéletfa-ligetben került sor, amelyet – köszönhetően a tavalyi összefogásnak – jó néhány, egy éve megfogant fácska díszít.

Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc köszöntő beszédében elsősorban azt hangsúlyozta, hogy mindig ehhez a városhoz kötik majd a most elültetett fák a hozzájuk tartozó gyerekeket, kerüljenek bárhová a világban. – Nyíregyháza azon kevés városok egyike, ahol nem csökken a születésszám, s reméljük, hogy ez a jövőben is így lesz, s egyre több ilyen fát ültethetünk közösen – tette hozzá a városvezető.

Az akcióhoz csatlakozó szülők ezúttal egy-egy kőriscsemetét kaptak ajándékba, mert a kőris nem csak hosszú életű és várostűrő, de a védettség és a biztonság emblematikus fafajtája is. A Búvár utcai kiserdőben a gondosan előkészített ültetőgödrökbe összesen 70 csemete került, 230-ra növelve a város hasonló célokra kiválasztott faállományát, s tovább zöldítve a megyeszékhelyet. Mindegyik mellé egy táblácska is dukált, rajta az újszülött nevével és a születésének dátumával.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában