Helyi közélet

2017.10.05. 13:14

Kincset érő gyémántpáros

Fehérgyarmat - Bár egy év eltéréssel, de mindketten megkapták a gyémántdiplomájukat.

Fehérgyarmat - Bár egy év eltéréssel, de mindketten megkapták a gyémántdiplomájukat.

Fehérgyarmat. Előbb a doktorházaspár férfi tagja, Katona Sándor vállalkozó főorvos, majd felesége, Katona Sándorné Tassonyi Erzsébet nyugdíjas osztályvezető asszony is átvette nemrégiben a gyémántdiplomáját.

Erzsébetet 1957-ben avatták orvossá, ugyanebben az évben kötött házasságot Sándorral. – 1957-től 1963-ig a mátészalkai kórház belgyógyászati osztályán dolgoztam, innen szakvizsgáztam. Innen „igazoltam át” az újonnan létesített fehérgyarmati kórház belgyógyászati osztályára, 1973-ban osztályvezetőnek neveztek ki, ezt a pozíciót 1995-ig, nyugdíjba menetelemig láttam el. A munkámat többször is elismerték különféle társadalmi és szakmai szervezetek – mesélte a „gyémántpáros” hölgy tagja.

Jelenleg Fehérgyarmaton lakik a Katona házaspár, két nagy lányunoka és egy dédunoka aranyozza be napjaikat. Nem kevesen vannak a városban, akik tisztában vannak a lelkiismeretes orvosházaspár elévülhetetlen érdemeivel, betegek ezrei emlegetik hálával a nevüket. Ezek egyike vagyok én is, gratulálok az elért sikereikhez, megbecsültségükhöz, s további egészségben töltött, boldog éveket kívánok nekik.

- E. Nagy István, Fehérgyarmat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában