Helyi közélet

2017.10.28. 16:26

Osztozunk az osztrákoknemzeti ünnepében

Nyíregyháza - – Egy kedves szomszéd ünnepében illik osztozni, de Magyarország és Ausztria esetében többről van szó.

Nyíregyháza - – Egy kedves szomszéd ünnepében illik osztozni, de Magyarország és Ausztria esetében többről van szó. Ezer év alapozza meg a kapcsolatunkat – kezdte történelmi utalással köszöntőjét Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere azon a fogadáson, melyet az Osztrák Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából adtak pénteken Ausztria Tiszteletbeli Konzulátusán, mely történetesen a városházán teljesíti nemes szolgálatát.

Az eseményt immár nyolcadik alkalommal szervezte meg dr. Barabás László, Ausztria tiszteletbeli konzulja, minden évben ausztriai vendéget is megnyerve a közös ünnepléshez. Most Mag. Regina Rusz, az Osztrák Köztársaság Kulturális Intézetének igazgatója tisztelte meg jelenlétével az eseményt, amelyen elhangzott: a két ország között rendkívül intenzív az együttműködés gazdasági, politikai, kulturális téren egyaránt.

Nyugati szomszédaink nemzeti ünneppel emlékeznek arra, hogy Ausztriából 1955. október 26-án vonták ki a szovjet csapatokat, és ezzel megszűnt megszállt ország lenni a II. világháború után. Mi, magyarok nem voltunk ilyen szerencsések…

KM-NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában