Helyi közélet

2017.10.17. 11:42

Tizenkettedszer adják át a megyei Prima-díjakat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete az idén már tizenkettedik alkalommal ítéli oda a megyei Prima-díjakat, a hagyományoknak megfelelően az elismeréseket ünnepi gálán adják át az arra érdemeseknek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete az idén már tizenkettedik alkalommal ítéli oda a megyei Prima-díjakat, a hagyományoknak megfelelően az elismeréseket ünnepi gálán adják át az arra érdemeseknek. – Amikor több mint tíz évvel ezelőtt az első díjátadót megszerveztük, nem gondoltam, hogy ennyi időn át e nemes ügy mögött állhatunk – mondta a keddi sajtótájékoztatón Czomba Csaba, a VOSZ megyei elnöke, hozzátéve: a díjjal járó összeg (1–1 millió forint, a szerk.) előteremtése soha nem egyszerű. – Sem a megyében működő multinacionális cégek, sem a magyar kézben lévő vállalatok nem áldoznak erre, főként a kisebb vállalkozások segítségével tudjuk előteremteni az ehhez szükséges összeget. Szerencsére ez ebben az évben is sikerült, így ezúttal is elismerhetjük a megye kiválóságainak munkáját. A jelöltekre az egyes szakterületek elismert szakemberei tettek javaslatot, többszöri találkozás és beszélgetés után alakult ki a legjobbak listája, közülük kerül ki a három díjazott, illetve az egy különdíjas. A november 10-ei gálán kitüntetjük az év megyei vállalkozóit is: a Go-Max informatikai webáruházat működtető kft.-t, a Kisvakond gyerektanodát üzemeltető kft.-t, a Rétköz Gabona Kft.-t, a Gáll Travel utazási irodát, a ReCOPY Kft.-t és a Print Fotó Kft.-t. Két megyei cégvezetőt, Kajdi Barnát (Fipkersz Kft.) és dr. Petis Mihályt (Bátor-Coop) országos elismerésre terjesztettünk fel, őket a budapesti rendezvényen köszöntik majd. Az idei megyei eseményen, amelynek ezúttal is a megyeháza Bessenyei-terme ad otthont, egy életmű-díjat is átadunk, de hogy kinek, az egyelőre titok – mondta Czomba Csaba.

A megyei Prima-díj jelöltjei

Magyar irodalom: Nagy Zsuka költő

Magyar színház- és filmművészet: Buzogány Béla, a Talán Teátrum alapítója

Magyar képzőművészet: Szepessy Béla grafikusművész

Magyar tudomány: dr. Istvánovits Eszter régész

Magyar oktatás és köznevelés: Krivánik József festőművész, pedagógus

Magyar építészet és építőművészet: Nagylucskay László épületgépész

Magyar sajtó: Kéry Péter operatőr-rendező

Magyar népművészet és közművelődés: Szilágyi Zsolt, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium táncpedagógusa, koerográfus

Magyar zeneművészet: Boronkay Ferencné, a Filharmónia-koncertek szervezője

Magyar sport: Csekő Sándor, a nyírbátori asztalitenisz egyesület alapítója, szakosztályvezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában