Helyi közélet

2017.11.16. 13:19

Friss ösztöndíjasokat köszöntöttek a Nyíregyházi Egyetemen

Nyíregyháza - A szigorú pályázati feltételeknek huszonöt felsőoktatási intézmény közel 400 hallgatója felelt meg.

Nyíregyháza - A szigorú pályázati feltételeknek huszonöt felsőoktatási intézmény közel 400 hallgatója felelt meg.

Nyíregyháza. A Nyíregyházi Egyetem három gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatója, Kiss Alexandra, Kovács Kitti és Német Enikő vehette át szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által a 2016/2017-es tanévben létrehozott Kiválósági Ösztöndíjakat.

A program célja, hogy támogassa azokat az alapszakos fiatalokat, akik amellett, hogy kiemelkedő tanulmányi átlaggal rendelkeznek, a kötelező oktatási anyagon túl is érdeklődnek a társadalomtudományi, gazdasági témák iránt. További jó hír, hogy az intézmény tíz hallgatója, Lócska Orsolya Dóra, Rimán Barbara, Balogh Orsolya, Bardi Boglárka, Gál Enikő, Hajdu Alexandandra, Zavanyi Györgyi, Krasznai Brigitta Melinda, Cseszlai Róbert Gergő és Borsodi István megkapta az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját, mellyel a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást támogatják, s terelik a pálya felé. Őket köszöntötték csütörtök délelőtt az egyetem dísztermében.

Nyelvtanulásra fordítják

– Büszkék vagyunk a hallgatóinkra, akikért épült ez az egyetem, s akikért az oktatók dolgoznak, hogy azt a tudást, amit megszereznek, tovább tudják vinni és adni, hiszen ők a jövő nemzedéke, akik hamarosan a következő generációt tanítják majd – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva, az intézmény Igazgatási és Humánpolitikai Központjának vezetője.

Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora gratulált az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak, tanulmányaikhoz és kutatásaikhoz további sok sikert kívánt.

A Kiválósági Ösztöndíjprogram keretében Alexandra, Kitti és Enikő 10 hónapon keresztül havi 30 ezer forintot kap majd. A lányok kérdésünkre elmondták: főként nyelvtanulásra fordítják a kemény munka jutalmát.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában