Helyi közélet

2017.11.15. 13:36

Képeken az északi táj

Nyíregyháza - Könyvbemutató és kiállítások Finnország függetlenségének 100. évfordulóján.

Nyíregyháza - Könyvbemutató és kiállítások Finnország függetlenségének 100. évfordulóján.

A megyeszékhely önkormányzata és a Nyíregyházi Magyar–Finn Baráti Egyesület „Suomi–Finland 100” címmel november 15-én 17 órától kulturális rendezvényt szervez Finnország függetlenségének 100. évfordulója alkalmából. A Váci Mihály Kulturális Központban először a „100 szociális innováció Finnországból” című könyvet mutatja be Karakó Judit és Krausz György, hazánk egykori finnországi nagykövete, aki nagyban segítette Nyíregyháza testvérvárosi kapcsolatának kialakítását Kajaanival. Ezt követően „Juhannus, Szent Iván-éj Finnországban” címmel Csorba Károly fotókiállítását nyitják meg. Az alkotó azt mondja: elvarázsolta a fenséges északi táj, óriási élmény volt a felfedezése és fényképezése. Képeivel az északi táj szépségének és érintetlenségének, az „Elveszett Éden”-nek a hangulatát próbálja visszaadni a nyári napforduló idején. Ez az a rövid, de gyönyörű időszak, amelyre a finnek és az északi népek a hosszú, sötét és hideg tél után egész évben várnak.

A program végén „Vadtúravezető lettem Finnországban” címmel Csorba Dániel fotókiállítását nézhetik meg az érdeklődők. Az alkotó a 2013/2014-es tanévben részt vett az Eerikkilän Sportakadémia képzésén, amely az elméleti oktatáson kívül nagy súlyt helyezett a természetben végzett gyakorlatokra. Összesen tizenegy túrán vett részt, változatos természeti környezetben. Három túra programját mutatja be részletesen: az egyiken kenuval járták be a Hämei-tó vidékét, a másik egy lappföldi túra, a harmadik pedig egy karéliai vadvízi kenutúra – ezek láthatók Csorba Dániel fotóin.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában