Helyi közélet

2017.11.11. 14:38

Szegeden versenyeztek a halőreink

Nyíregyháza - Az I. Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozót a napokban rendezték meg Szegeden a Maty-éri víztározón.

Nyíregyháza - Az I. Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozót a napokban rendezték meg Szegeden a Maty-éri víztározón.

Két csapat megyénkből

A versenyt a Magyar Országos Horgász Szövetség szervezésében a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Csongrád megyei horgász szövetség rendezte meg. A meghívó alapján 23 csapat vett részt a versenyen: a MOHOSZ alhaszonbérlő halgazdálkodási hasznosító tagszervezetei és egyesületei mellett indított csapatot a Balaton és a Tisza-tó halgazdálkodási hasznosító szervezet, valamint meghívott vendégként ott volt az állami halőri szolgálat csapata is.

Megyénket két csapat is képviselhette ezen a megmérettetésen. A megyei szövetség halőrcsapatát Horváth József, Mile Pál Csaba és Tóth Sándor alkotta, a kísérő Virág Imre elnök volt. A Tisza-Rétköz Horgász Egyesület csapatát Csatlós István, Muhi Gábor, Cserépy Sándor halászati őrök alkották, a kísérőjük Radóczi János elnök volt.

Az ünnepélyes köszöntő után szellemi vetélkedőn adtak számot tudásukról a résztvevők, majd szárazföldön és vízen bizonyították ügyességüket a különböző feladatok megoldása során. A második nap horgászverseny várt a résztvevőkre. Az egyes tusákban elért helyezések számának összessége adta a végső helyezési számot, vagyis a legkevesebb pontot gyűjtő csapat győzött. Pontazonosság esetén az elméleti versenyen elért eredmény döntött.

A megyei szövetség csapata a 2. helyet szerezte meg.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen megjelent dr. Dérer István, a MOHOSZ elnökhelyettese, aki köszöntötte a résztvevőket, tájékoztatást tartott a MOHOSZ halőri szolgálatának működésével kapcsolatos szövetségi tervekről, majd utána megtartották az eredményhirdetést és a díját­adást – tájékoztatta lapunkat Virág Imre, a megyei szövetség elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában