Helyi közélet

2017.12.02. 08:59

Telt házas cirkuszgála Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Hungária Nagycirkusz nyíregyházi előadásai már hagyományosnak mondhatók, ahogy a káprázatos műsorban fellépők attrakciója is tapsot arat minden alkalommal.

Nyíregyháza - A Hungária Nagycirkusz nyíregyházi előadásai már hagyományosnak mondhatók, ahogy a káprázatos műsorban fellépők attrakciója is tapsot arat minden alkalommal. A ritkán látható egzotikus állatok a porondon nagyon ügyesen mozognak, ugranak, és például a póni meghajlással köszöni a tapsot. A legnépszerűbb talán az elefánt, ugyanis a szünetben a legbátrabbak anya, apa fényképezője előtt lovagolhatták meg a négy mázsás Leilát. A siker záloga, hogy az egy 8. generáció óta fennálló cirkusz család, amelynek legifjabb fellépője csupán nyolc éves.

A Karácsonyi varázslat – című előadás elején természetesen a Mikulás köszöntötte a nézőket, majd neki kedveskedtek a fellépők egy közös bemutatóval. Salvatore úgy egyensúlyozott a hengerekből és lapokból álló létrán, ahogy más állni sem tudna, de ő buzogányt, karikát dobált a levegőbe, miközben egy szájában tartott pálcán a pörgő labdát sem ejtette el. Lady Angelina póniszámmal képviselte a fiatal generációt.

Európában egyedülálló kötélszámmal lepte meg a nézőket Henrik Dominik, és Jamina Riana. (Dominik 3 nyelven beszél). Egy picit átléptünk a mesék világába, amikor a Jégvarázs elevenedett meg, aztán a nagyon hajlékony, és bizonyosan kitűnő egyensúlyérzékkel megáldott Liliana Angelina lengett a karikán, több méter magasban. Az égből ismét a földre érkezve Carmen és Krisztián élvezte a közönség szeretetét, a hatalmas Leila nevű elefánttal, aki ugyancsak földig hajolva köszönte meg a tapsot. A cirkusz igazgatója Ádám Henrik tevékkel és dromedárokkal lépett a manézsba, majd óriás vöröskengurut ugratott, hogy mindjárt utána benépesüljön a porond, hiszen a cirkusz közel öt tucatnyi állatjának negyede futott fegyelmezetten körbe. A szemek ismét a magasban pásztáztak, amikor Andrea Vargas olasz művésznő egy összesodort fátyolt tekert magára, és hajlékonyan hol lefelé pörgött, hol kitartott egy nehéz pózt, hol meg mosolyogva mászott fölfelé. A finálé előtt még hüllők, teknősök, és krokodilok bizonyították, ők is ügyesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában