Helyi közélet

2018.01.08. 11:08

Kivételes rokkantsági ellátás - Évente egyszer igényelhető

Nyíregyháza - Az év első napjától újabb lehetőséggel bővült a megváltozott munkaképességűek ellátási köre.

Nyíregyháza - Az év első napjától újabb lehetőséggel bővült a megváltozott munkaképességűek ellátási köre.

Január elsejétől kivételes rokkantsági ellátást kaphat, akinek az egészségi állapota 50 százalékos vagy kisebb mértékű, akinek a biztosítási idő hiánya miatt az elutasító döntés véglegessé vált és e döntésben foglaltak szerint rendelkezik a kérelem benyújtását megelőző öt éven belül legalább 548 nap, tíz éven belül legalább 1278 nap, tizenöt éven belül legalább 1825 nap biztosítási idővel.

Az elbíráláshoz szükség van az igénylő adatlapon benyújtott, aláírt kérelmére és más, méltánylást érdemlő dokumentumokra (a havi költségeket igazoló csekkek, számlakivonatok stb.).

A kivételes rokkantsági ellátás iránti igényt évente egyszer lehet benyújtani és legkorábban a kérelem benyújtásának napjától kell megállapítani. A kérelmező az igénylést a kormányhivatal honlapján közzétett adatlapon, a szükséges igazolásokkal együtt személyesen (Nyíregyháza, Bessenyei tér 2.), postai úton, kormányablakban vagy hivatali kapun keresztül nyújthatja be – tájékoztatta lapunkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában