Helyi közélet

2018.01.18. 16:27

Korszerűsödött a központ két épülete is

Nyíregyháza - A Körte utcán és a Május 1. téren is kívül-belül megújult az épület.

Nyíregyháza - A Körte utcán és a Május 1. téren is kívül-belül megújult az épület.

Nyíregyháza. Az eddiginél jóval modernebb, komfortosabb körülmények között dolgozhatnak, fogadhatják az ügyfeleket a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ szakemberei. Csütörtök délután adták át a korszerűsödött Körte utcai és a Május 1. téri ingatlant, melyek maximálisan megfelelnek a modern kor követelményeinek.

– Az önkormányzat 224,7 millió forint támogatást nyert a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítésére és fejlesztésére. Akik itt dolgoznak, ők tudják igazán, hogy ez milyen lényeges előrelépés. Ez a beruházás is bizonyítja, hogy mennyire kiemelt szerepet tulajdonítunk a szociális alapellátásnak. Örömmel jelenthetem be, hogy ezzel még nincs vége, hiszen decemberben megszületett a második ütem támogatói döntése, tehát hamarosan újabb fejlesztések várhatóak e téren – jelentette be dr. Kovács Ferenc a Körte utcai ünnepélyes szalagátvágás alkalmával.

– A cél az, hogy minél stabilabb pilléreken álljon Nyíregyházán a szociális, a gyermekjóléti, a gyermekvédelmi, a rehabilitációs, az egészségügyi rendszer, ehhez az önkormányzat minden tőle telhetőt megad. A magas szintű szakmai munkavégzéshez kellenek a korszerű feltételek, ezért is fontos a most átadott beruházás – fűzte hozzá Jászai Menyhért alpolgármester.

Lengyelné Pogácsás Mária, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezető megköszönte az önkormányzatnak, hogy végig szinkronban tudtak együttműködni a fejlesztés során.

– Nem pusztán kívül és belül újultak meg az épületek, hanem a kollégák még felkészültebbek lettek. Jó közösségről, összetartó csapatról beszélhetünk, melynek tagjai. Szakembereink korszerű környezetben végezhetik a segítő tevékenységüket, akik pedig igénybe veszik a szolgáltatást, azt tapasztalhatják, hogy ez a miliő méltó a mai koer elvárásaihoz.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában