Helyi közélet

2018.02.16. 17:04

Határtalan lehetőségek

Budapest, Újfehértó - Eddig több mint kétszáz megyei vállalkozás vette igénybe a térítésmentes tanácsadást.

Budapest, Újfehértó - Eddig több mint kétszáz megyei vállalkozás vette igénybe a térítésmentes tanácsadást.

Második alkalommal szervezett a PRIMOM Alapítvány a vendéglátás, gasztronómia szektorban működő vállalkozások számára nemzetközi üzletember-találkozót Budapesten, mégpedig a Sirha 2018. szakmai kiállítás kísérőrendezvényeként.

Közel ötven magyar és külföldi vállalkozás több mint nyolcvan tárgyalást bonyolított le." Mészáros Éva

Nemzetközi találkozók

– Az alapítványunk által megszervezett programok résztvevői, közel ötven magyar és külföldi vállalkozás több mint nyolcvan tárgyalást bonyolított le, ezeknek a nagy része nemzetközi találkozó volt. A kínálat és a kereslet összehangolására kiváló lehetőséget biztosító fórumon elsősorban a vendéglátás, gasztronómia ágazatokban, illetve az ezekhez kapcsolódó szektorokban, úgymint csomagolástechnika, bútorgyártás, konyhai eszközök és berendezések gyártása, élelmiszer-előállítás területén működő gazdálkodó szervezetek ismerték meg egymás termékeit, valamint szolgáltatásait. A rövid üzleti megbeszélések célja a kapcsolatfelvétel volt. Ezt a későbbiekben további információcsere követett, ezek során pedig eldönthették a felek, hogy üzleti partnerekké válnak, avagy sem. A PRIMOM Alapítvány Enterprise Europe Network irodája folyamatosan nyomon követi a hasonló események eredményeit, támogatva a magyar és a megyei vállalkozásokat – tájékoztatta lapunkat Mészáros Éva, a Enterprise Europe Network (een) nyíregyházi irodavezetője. Hozzátette: a nemzetközi partnerkeresés mellett projektpartnerek felkutatásában is közreműködnek az iroda szakértői, de tájékoztatást adnak arról is, hogyan lehet hazai és nemzetközi forrásokhoz jutni.

– Eddig több mint kétszáz megyei vállalkozás vette igénybe a térítésmentes tanácsadásunkat – fogalmazott Mészáros Éva. Az idei Sirha Budapesten az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóipar legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeztek. A Sirha nemzetközi hálózat tagjaként megrendezett kiállítás a hálózat legnagyobb eseménye (a lyoni alapító rendezvény után), mivel 17 ország több mint 300 kiállítója mutatta be termékeit – tudtuk meg Mészáros Évától.

KM-TG


Saját standjuk is volt

Az újfehértói, családi vállalkozásban működő Pa-Comp Kft. (fő profiljuk a száraz hüvelyesek csomagolása és forgalmazása, valamint a különböző sütési alapanyagok gyártása és forgalmazása) is részt vett a SIRHA Budapesten. Mint azt Papp Krisztiántól, a vállalkozás kereskedelmi igazgatójától megtudtuk: saját standdal voltak jelen a fővárosi eseményen és az ezzel párhuzamosan megrendezett üzletember-találkozón is hasznos tapasztalatokat szereztek, előremutató beszélgetéseket folytattak le az érdeklődő cégvezetőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában