Helyi közélet

2018.02.26. 11:43

Lomtalanítanak Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alvállalkozójaként lomtalanítást hirdet.

Nyíregyháza - A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alvállalkozójaként lomtalanítást hirdet.

– A lomtalanítást a vegyes hulladék megszokott gyűjtési napján, azzal azonos időpontban végezzük. A pontos időpontok megtalálhatóak a már kiosztott hulladékszállítási naptárakban, valamint a honlapunkon (www.thgkft.hu) a közérdekű adatok menüponton belül a hulladékszállítási naptárak almenüben – tájékoztatott Hajnal Tünde, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. PR-referense.

A közszolgáltató kizárólag a lakosságnál, a háztartásokban képződött, a szabványos gyűjtőedényekben el nem helyezhető nagydarabos lomhulladékot szállítja el. Kérik a lakosokat, hogy a lomokat az ingatlanuk elé, a saját hulladékgyűjtő edényeik mellé helyezzék ki, a gyűjtési időpontot megelőző napon, ahonnan a társaság gépjárművei a vegyes hulladékkal megszokott járatnapon szállítják el (kivéve Nyíregyháza belterülete és Oros). A gyűjtési napon már ne helyezzenek ki lomokat, mivel azokhoz a területekre, ahonnan már elszállították a feleslegessé vált dolgokat, nem mennek vissza.

A lomtalanítás keretében közterületre nem helyezhető ki építési és bontási hulladék, veszélyes hulladék, elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladék, zöldhulladék, ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladék. A lomhulladékot a közterületen úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű és gyalogos forgalmat ne akadályozza, a szállítójármű részére jól megközelíthető legyen, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, és ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában