Helyi közélet

2018.04.17. 09:21

8 hónap börtön járt a bolti tolvajnak

Hajdúhadház, Nyíregyháza - Sokan azt gondolhatják, hogy alig 40 ezer forint értékű ruhanemű eltulajdonításáért nem kerülhetnek börtönbe, hanem megúszhatják jóval enyhébb büntetéssel, akár egy figyelmeztetéssel is.

Hajdúhadház, Nyíregyháza - Sokan azt gondolhatják, hogy alig 40 ezer forint értékű ruhanemű eltulajdonításáért nem kerülhetnek börtönbe, hanem megúszhatják jóval enyhébb büntetéssel, akár egy figyelmeztetéssel is.Ha azonban pár hónapon belül többször is ilyen jellegű lopást követ el a gyanúsított, akkor alappal számíthat arra, hogy hosszabb ideig a rácsok mögött kell gondolkodnia arról, hogy érdemes volt-e a törvényt megszegni.

Így lehet azzal a 20 éves hajdúhadházi fiatalember is, aki a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint 2018. március 26-án délután Nyíregyháza belvárosában az egyik ruházati boltból három nadrágot és négy pólót tulajdonított el 40.730 forint értékben, azonban amikor távozott az üzletből, a biztonsági kapu jelzést adott. A férfi elfutott, a lopott holmit pedig a közelben eldobta. A bolt eladói a tolvaj után mentek, és közben értesítették a biztonsági őrséget is, így közös erővel sikerült elfogni a férfit, aki azt is megmutatta hová dobta az ellopott ruhákat.

A kiérkező rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt, de a letartóztatására már nem volt szükség, mert amikor bevitték a börtönbe, kiderült, hogy jogerősen már korábban elzárásra ítélték, és ennek végrehajtását azonnal el is kezdték.

Az ügyész gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Nyíregyházi Járásbíróság lopás vétsége miatt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt és egy évre eltiltotta a közügyektől. Ezen kívül elrendelte a férfivel szemben tavaly decemberben kiszabott hat hónap börtönbüntetés végrehajtását is, amit szintén ilyen lopásért kapott, de akkor még úgy látta a bíróság, hogy a szabadságvesztés végrehajtása felfüggeszthető, mert jó útra térhet a vádlott.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek, mert rövidebb szabadságvesztést szeretnének.

- Dr. Szilágyi László sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában