Helyi közélet

2018.04.20. 11:24

Kék-sárga-zöld lufik szálltak a Kossuth téren

Nyíregyháza - Központi ballagással kezdődött el a Hello Nyíregyháza! tartalmas pénteki programja a város szívében.

Nyíregyháza - Központi ballagással kezdődött el a Hello Nyíregyháza! tartalmas pénteki programja a város szívében.

Fotók: Megkezdődött a Helló Nyíregyháza!


Ott, ahol a VIDOR Fesztivált szokták rendezni, a szökőkút mellett eszük ágában sem volt elszökniük a fiataloknak: a kék, a sárga és a zöld léggömbök sűrűjében hallgatták a rézfúvósokat, majd Péter János frissen megválasztott diákpolgármester kivágta a rezet:

– Örömmel tölt el, hogy köszönthetem az idén ballagókat. Azt kívánom, hogy valósítsátok meg az álmaitokat, legyetek mindig lelkesek és pozitívak! És feledjétek el, honnan indultatok! Arany Jánost idézve: „Nemes önbizalom, de ne az önhittség, Rúgói lelkedet nagy célra feszítsék: Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben”.

Hétfőtől minden nap kedvükre mazsolázhattak a diákok a nekik szervezett programok közül.

– A központi ballagási ünnepség a programsorozat megkoronázása – nyugtázta dr. Kovács Ferenc polgármester, mielőtt emléktollakat nyújtott volna át dr. Ulrich Attila alpolgármesterrel a jelen lévő nyíregyházi középiskolásoknak. – A ballagók, a családtagjaik és a tanáraik életében a mostani a fordulópontot jelenti. Hamarosan kezdődik egy még érdekesebb, izgalmasabb időszak. Egyre többen tapasztalhatják, hogy a városunk fejlődése töretlen. A beruházások színvonalas munkahelyeket teremtenek. Ha a ballagók el is mennek, visszavárja őket Nyíregyháza: letelepedhetnek, családot alapíthatnak. Soha ne tegyék alacsonyra a mércét! Akik sikeresek, nem a nehézségeket figyelték, hanem a céljaikat, amihez sok munkát és nagy akaraterőt kell befektetni.

Dr. Kovács Ferenc szavai után nem csak a szökőkútban csobogott a víz, hanem elkezdett hömpölyögni a Hello Nyíregyháza pénteki programfolyama.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában