Helyi közélet

2018.04.19. 12:17

Mert a magyar nóta gyógyír a léleknek

Nyíregyháza - Ezúttal a megyeszékhely szívében csendült fel hazánk legfülsimogatóbb hungarikuma.

Nyíregyháza - Ezúttal a megyeszékhely szívében csendült fel hazánk legfülsimogatóbb hungarikuma.

„Dalaink, nótáink mindig velünk voltak, / Háborúk nyomában imádsággal szóltak, / A hűség esküjével szívünkhöz szegődtek, / Elnémult ajkunkon mindig felcsendültek.

Jöhettek viharok új szeleket fújva, / Zúghattak harangok vészjeleket húzva, / Téphették gyökerét a bús magyar dalnak, / Belső húrjainkon újra kisarjadtak.

Zengett, ha születtünk, sírt mikor temettünk, / Ezernyi jajunkra vigaszt hozott nékünk, / Féltő szeretettel óvtuk és ápoltuk, / Hogy Tenéked, új század, méltóan átadjuk.” – idézte fel László Mária Üzenet a XXI. századnak című versének sorait a Nyíregyháza szívében tartott telt házas magyar nóta gálán Szabó Sándor, a kulturális rendezvény házigazdája, egyik előadója.

A közönség is velük énekelt

A szívhez szóló köszöntő után – ahogyan az lenni szokott – csendült a nóta, szállt a muzsika a Váci Mihály Kulturális Központban. Tordai Zoltán és cigányzenekara kíséretében olyan jeles előadók követték egymást a színpadon, mint Balázs Anikó, Dóka Zsuzsa, Gyöngyösi Kis Anna, Vigh Ibolya, Bősi Szabó László, Kapi Gábor, Maneszes Márton, valamint Szabó Sándor. A határon innen és túlról Nyíregyházára érkezett közönség nem csupán hallgatóság volt: együtt énekelték a fellépőkkel a szebbnél szebb magyar nótákat és operetteket.

A gála végén elhangzott: június 16-án 16 órától minden idők legnagyobb nótaünnepén vehetnek részt a műfaj szerelmesei a budapesti Tüskecsarnokban, Dankó Pista 160. és a Rajkó zenekar 65. születésnapja alkalmából.

- Szép Sándor, Pécska -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában