Helyi közélet

2018.04.17. 10:17

Szezonnyitó, víg hellózás

Nyíregyháza - Pénteken hetedszer is megtelik a megyeszékhely belvárosa vidámsággal.

Nyíregyháza - Pénteken hetedszer is megtelik a megyeszékhely belvárosa vidámsággal.

Ahogy az lenni szokott, az idén is a Helló, Nyíregyháza! nyitja meg a turisztikai szezont a megyeszékhelyen. Az egész napos programcsokor április 20-án, pénteken hetedik alkalommal kínál lehetőséget a játékos kikapcsolódásra Nyíregyháza belvárosának több pontján.

Ahogy tavaly, úgy ebben az évben is elsősorban a fiatalokat szólítják meg: a központi ballagás időpontjához illeszkedve a végzős középiskolások búcsúztatásával indul a nap 8.30-kor a Kossuth téren. A nagyszínpadot a már megszokott helyen, a római katolikus templom előtti téren állítják fel, s 10 órakor itt nyitják meg hivatalosan a rendezvényt. Az idén is összemérhetik ügyességüket az ovisok, akik közül senki nem távozik üres kézzel a 10.45-kor kezdődő díjátadásról.

Fegyverek és könyvek

A Dózsa György, – a Helló, Nyíregyháza! idejére Ifjúság – utczán fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek várják az érdeklődőket délután négyig, ahogy teszik azt a Városalapító atyák szobránál, azaz az Egyetem utczán, ahol a nyíregyházi felsőoktatási intézmény kínálatával ismerkedhetnek meg a továbbtanulás előtt álló diákok, de tesztelhetik rátermettségüket logikai és ügyességi játékokkal, és láthatnak újrahasznosítható anyagokból készült eszközöket is. A Bethlen Gábor, ezúttal Honvédség utczában technikai bemutatókkal igyekeznek felkelteni a fiatalok érdeklődését, míg a megyei könyvtár előtt kialakított Könyvszigetet a könyvmolyok lepik el. A Váci Mihály Kulturális Központ előtti tér az idén is Civil sziget, ahol színpadi produkciók vidám kavalkádja fogadja a járókelőket.

A Kossuth téri Kölyök téren ismét minden a gyermekekről szól – az örök slágerről, az ugrálóvárról és arcfestésről sem feledkeztek meg a szervezők. A Takarékpalota és a Korona Hotel előtti Tavasz utcza vásári forgataggá alakul át, míg a szökőkútnál az óvodások sportvetélkedője és az extrém BMX-bemutató után Eszem-iszom térré változik a környék.

Bikini-koncert

Eközben a nagyszínpadon 12.30-tól az Ukulele Trió, 15 órától a Diamond zenekar ad koncertet. Délután fél öttől a Hang-Szín Kulturális Egyesület és az Y2K Tánccsoport közös flashmobját láthatják a templom előtti téren, 17 órától pedig nagyrészt újrahasznosított anyagokból készített érdekes, furfangos hangszerekkel ismerkedhetnek meg a belvárosi „hellózók”. A koncertek sorát a Bikini együttes zárja 18.30-tól.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában