Helyi közélet

2018.04.05. 16:23

Több helyen is lángra kapott az aljnövényzet – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. április 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. április 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Csőtörés miatt nagy mennyiségű víz eltávolításához kérték a nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók segítségét csütörtökön reggel egy nagykállói családi háznál, a Simonyi József utcában, ahol a pincében közel ötven centiméter magas vízoszlop gyűlt össze. Személyi sérülés nem történt. A tűzoltók motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet.

Leszakadt egy lakatlan ház tetőszerkezetének egy része, valamint a tűzfala ledőlt csütörtök délelőtt Tiszavasváriban, a Korondi Béla utcában. A város önkormányzati tűzoltói a romokat átkutatták, a veszélyes épületelemeket eltávolították, majd az ingatlan érintett részét lekordonozták és értesítették az önkormányzatot. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Egy közintézmény tetőfedését bontotta meg a szél csütörtökön délelőtt Ibrányban, a Petőfi téren. A város önkormányzati tűzoltói kihúzós létra és kéziszerszámok segítségével a sérült lemezfedést eltávolították, amely veszélyeztette a gyalogosforgalmat. Személyi sérülés nem történt.

Ötszáz négyzetméteren az erdő aljnövényzete kapott lángra csütörtökön délelőtt Nyírgyulaj határában, az Ófehértói út közelében. A nyírbátori hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

A 38-as számú főút mentén, száz méteren gyulladt meg a száraz fű Varjúlapos és Gyulatanya között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában