Helyi közélet

2018.04.17. 10:05

Vádat emelnek a férfi ellen, aki egy encsencsi fiatalt bízott meg embercsempészettel

Encsencs -A nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a brit állampolgár ellen, aki embercsempészés elősegítésével bízott meg egy encsencsi fiatalembert.

Encsencs -A nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a brit állampolgár ellen, aki embercsempészés elősegítésével bízott meg egy encsencsi fiatalembert.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 34 éves brit állampolgár ellen. A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi embercsempészés elősegítésével bízott meg egy 16 éves encsencsi lakost, akit 2017. június 1-jén otthonában fogtak el a rendőrök. A lezárt nyomozás adatai szerint a brit férfi pénzt adott a 16 éves fiúnak, hogy egy 35 éves iráni állampolgárnak segítséget nyújtson Románia felől az államhatár illegális átlépéséhez. Megállapodásuk részét képezte, hogy a fiatal a tervezett továbbutazásáig szállást és ellátást is biztosított az illegális bevándorló részére encsencsi lakóhelyén. A nyomozók a megbízó ellen 2017. szeptemberében európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A külföldi férfit körözés alapján 2018. január 2-án Nagy-Britannia területén a brit hatóságok elfogták, átadása a magyar nyomozó hatóságnak 2018. január 18-án megtörtént. A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az ügyészség javaslatára a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A rendőrök a büntetőeljárást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


[related-post post_id="3741150"]

Ezek is érdekelhetik