Helyi közélet

2018.05.16. 09:20

360 fokos videó: "Éltet, ha a közönség is úgy élvezi a muzsikát, mint mi"

Nyíregyháza - Út az országos hírnév felé: erre ad lehetőséget az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat.

Nyíregyháza - Út az országos hírnév felé: erre ad lehetőséget az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat.

Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


A Váci Mihály Kulturális Központ szabadtéri színpadán tartották meg a huszonöt állomásos Öröm a Zene amatőr zenei tehetségkutató legutóbbi elődöntőjét. A jelentkezésnek egyetlen feltétele volt: a zenekar még ne legyen országosan ismert.

Kapcsolatépítés, barátkozás

– A sorozat tíz éve fut, most már három éve a Hangfoglaló Program támogatásával – mondta el Andrásik Remo, a nyíregyházi elődöntő zsűrijének elnöke, illetve az Öröm a Zene Iskola gitártanára.

– Évente négy-ötszáz zenekart hallgatunk meg. Elég komoly győztesei vannak már a sorozatnak, például a Margaret Island, a Junkie Jack Flash és Szatmári Juli.

Andrásik Remo hozzátette: a versenyzőknek természetesen ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy megmutassák, év közben min dolgoznak, mennyit fejlődnek.

– A zenélés a barátkozásról is szól. Végtelenül fontos, hogy mondjuk a soproniak eljöjjenek Nyíregyházára, a helyiek elmenjenek Szegedre, és így tovább. Építsenek kapcsolatokat, hívják meg egymást a koncertjeikre, kicsit indítsák be a zenei életet Magyarországon.

A tehetségkutatón összesen hét zenekar mérte össze tudását a zsűri előtt. Az egri Utcazenészek Versenyének különdíjait a carPEDIGnem és Carson Coma vihette haza. Kiosztották a kiemelkedő zenei tehetségért járó Újfalusi Gábor Díjat, melyet Karap Zoltán, a carPEDIGnem énekese és gitárosa vehetett át. Az elődöntő győztese a ­Before The Last zenekar lett, akiket a Hirek360 nézői és olvasói hírportálunk miskolci bemutatkozó rendezvényéről is ismerhetnek.

Utolsó akkordok

– A basszusgitáros kollégával már nagyon régóta barátok vagyunk, közös színjátszó csoportokban szerepeltünk együtt – mesélte megalakulásuk történetéről az énekes, ­Kacsenyák Gábor. Elárulta: kezdetben egyáltalán nem voltak olyan ambícióik, hogy fellépésekre járjanak, csupán otthon, maguknak zenéltek.

– A Before The Last elnevezés onnan jött, hogy régebben sokat játszottunk éttermekben, és valami furcsa örömünket leltük abban, hogy a dalok utolsó akkordjait lehagytuk. Nemrég jelent meg az első albumunk, szeretnénk elkezdeni a második készítését, illetve minél több videoklipet forgatni és minél több fesztiválon játszani, rajongótábort szerezni magunknak. Éltet, ha a közönség is úgy élvezi a muzsikát, mint mi.

NA

Ezek is érdekelhetik