Helyi közélet

2018.05.26. 21:56

Állati jó programokkal készült a Zrínyi

Nyíregyháza - Parlamenti vitatéma: hogyan egyeztethető össze a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem?

Nyíregyháza - Parlamenti vitatéma: hogyan egyeztethető össze a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem?

A XII. Világvándor Találkozó keretében háromnapos találkozón vesznek részt az ország különböző részeiből érkezett középiskolás csapatok a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium vendégeiként.

Pénteken egy mű feldolgozása volt a feladat, de nem a megszokott fináléval. Szombaton a Nyíregyházi Állatparkba látogatnak el, vasárnap pedig ismét fejtörőkkel mérik össze felkészültségüket a fiatalok az Európai Unió és az általános műveltség terén.

Az idei vetélkedőn, amely az Állati Európa címet viseli, Kisvárda, Debrecen, Mezőberény, Szeged és Székesfehérvár csapatai találkoznak egymással. – A programokat a szervezők úgy állították össze, hogy a feladatok megoldása közben a diákok megismerkedhessenek a megyeszékhely nevezetességeivel, turisztikai attrakcióival. A versenyben csak olyan középiskolák vehetnek részt, ahol működik az Arany János Tehetséggondozó Program – mesélte a nyitónapon Huszárné Kádár Ibolya intézményvezető.

Tesztelik a tudásukat

Szombaton „állati küldetésen” vesznek részt a csapatok a Nyíregyházi Állatparkban, kérdés, ki felel majd helyesen az unió állatvilágával kapcsolatos tesztkérdésekre. Este minden csapat bemutatja a döntőbe kerüléshez elengedhetetlen kisfilmjét, amit a többiek pontoznak.

A vasárnapi diákparlament-vitafórum témája az EU környezetvédelme, avagy hogyan egyeztethető össze a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem.

KM

Ezek is érdekelhetik