Helyi közélet

2018.05.05. 14:17

Bizonytalanná vált a bringaút?

Nyírbogdány - Négy képviselő is hiányzott, így nem tudtak határozatot hozni a testületi ülésen.

Nyírbogdány - Négy képviselő is hiányzott, így nem tudtak határozatot hozni a testületi ülésen.

Egy fontos kérdés – mégpedig a falu és a gyártelep közötti kerékpár­út építőjének kiválasztásához szükséges közbeszerzési felhívás-tervezet – ismételt megvitatása érdekében képviselő-testületi ülést hívott össze péntek reggelre Balogh Tibor Zoltán, Nyírbogdány polgármestere, azonban négy képviselő is hiányzott, így nem lett határozatképes a tanácskozás.

Még egy személy kellett volna a határozatképességhez." Balogh Tibor Zoltán

Szigorúbb? Enyhébb?

– Egy kerékpárút építésénél az szolgálja az önkormányzat megrendelői érdekét, ha olyan kivitelező céggel végezteti el a munkát, amely már épített hasonlót. Ezért a kerékpárút építésére vonatkozó ajánlati felhívás is kizárólag azon kivitelezőkre kell hogy vonatkozzon, akik már legalább 1400 méter hosszan kerékpárutat építettek korábbi munkáik között – tájékoztatta lapunkat a település polgármestere az eredménytelen testületi ülés után.

– Szerintem az önkormányzati érdekkel ellentétes, hogy a képviselő-testület nem a szigorú feltételeknek való megfelelést akarta érvényesíteni a kivitelező kiválasztásánál, hanem enyhébb feltételek meghatározásával lehetőséget kívánt teremteni olyan ajánlatoknak is, amelyek esetében nem a megfelelő kivitelezői szakmai tapasztalat az elsődleges szempont, ezért én ezt a korábbi döntést megvétóztam.

Vendégek a megyeszékhelyről

– Az eredménytelen testületi ülés akadályozza a kerékpár­út közbeszerzésének kiírását, mivel a törvény szerint a megvétózott döntést addig nem lehet végrehajtani, míg minősített többséggel újra nem tárgyalják. Négy önkormányzati tag hiányzott, legalább még egy személy kellett volna ahhoz, hogy határozatképesek legyünk.

– Személy szerint azért is fáj nekem ez az eredménytelen tanácskozás, mert az ülésen megjelent a projektmenedzsment képviseletében dr. Papp Csaba megyei jegyző és Molnárné Mészáros Veronika, közbeszerzési szakértőként Béres Csaba ügyvezető és dr. Pálóczy András közbeszerzési szakértő a Nyírber Kft. részéről.

- MML -


Szakmailag megalapozott

– Érthető a számomra, ha valaki egészségügyi okok miatt hiányzik, de éppen azért küldtük ki a meghívót egy héttel korábban, hogy mindenki szabaddá tudja tenni magát erre a péntek reggeli időpontra. Sajnos, mi hárman – Hajzerné Oláh Ildikó alpolgármester, Terdik Tibor, a pénzügyi bizottság elnöke, valamint jómagam – nem hozhattunk döntést, így a jelen pillanatban megállt a kerékpárút beruházásának folyamata. Azért is sajnálom, hogy nem jöttek el a képviselők az ülésre, mert akkor hallhatták volna a vendégektől azt a véleményt, hogy a vétóm szakmailag megalapozott volt és teljesen indokolt – tette még hozzá Balogh Tibor Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában