Helyi közélet

2018.05.25. 08:25

Időközi választás lesz vasárnap Nagyarban

Nagyar - Időközi választást rendeznek május 27-én Nagyarban. A választópolgárok egy polgármesterre és négy önkormányzati képviselőre adhatják le a voksukat 6 óráról 19 óráig.

Nagyar - Időközi választást rendeznek május 27-én Nagyarban. A választópolgárok egy polgármesterre és négy önkormányzati képviselőre adhatják le a voksukat 6 óráról 19 óráig.

A település vezetője címért három polgármesterjelölt indul: Bánóczi Lajos (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség), Hadiné Guti Ibolya (független), Lőrincz Zoltán (független). A négy képviselői helyért tizennégy független jelölt küzd.

A három polgármesterjelöltet arra kértül, mutassák be terveiket, elképzeléseiket.

„Vissza kell szereznünk kis falunk jó hírnevét”

Bánóczi Lajos (FIDESZ-KDNP): – Azért indultam el, hogy a lakosságot segítsem és szolgáljam. Hiszem, hogy a település fejlődése az emberi kapcsolatokon, a kreativitáson, a kitartó munkán és a felelősségen múlik. Azt szeretném, hogy a település lakói hozzám, valamint a hivatal munkatársaihoz forduljanak segítségért, ne pedig idegen személyekhez. Ezért fontosnak tartom az ügyfélbarát polgármesteri hivatal kialakítását. Számomra fontos a jó munkahelyi légkör megteremtése. Elvárás egy önkormányzattól a gondoskodás, a szép korúakra való odafigyelés. Fontosnak tartom a környezettudatos gazdálkodást. Meg kell mutatnunk, hogy másként szeretnénk élni a jövőben, vissza kell szereznünk kis falunk jó hírnevét, hogy a szép és értékes kulturális látványosságainkról, a hagyományainkról és természeti kincseinkről, értékeinkről beszéljenek az emberek. A sikerhez egységes közösségre van szükség. Csak akkor tudunk fejlődni és lehetünk eredményesek, ha egymásra odafigyelve, egymást megbecsülve tervezünk és dolgozunk. Én az együtt gondolkodásban, az összefogásban hiszek.

„Az éveim nem voltak hiábavalóak, fejlődtünk”

Hadiné Guti Ibolya (független): – A polgármesteri tevékenységemet 8 és fél éve kezdtem el Nagyar településen egy időközi választás során. Nem volt egyszerű a helyzet akkor sem, ahogy manapság sem. Harmincmillió forint hiánnyal vettem át az önkormányzatot, ami rémisztően hatott rám, hisz nem gondoltam, hogy ilyen mértékű a probléma. Úgy gondolom, éveim nem voltak hiábavalóak, a település szépen fejlődött. Beindítottuk az idősek otthonát, kiemelten figyeltünk időseinkre, házi gondozás, nappali ellátás, jelzőrendszer, szociális étkeztetés vette ismét kezdetét. Parkosítottunk, a polgármesteri hivatal épülete új szigetelést és mozgáskorlátozott feljárót kapott. A jövőben célom egy egészségügyi komplexum létrehozása. Áprilisban beadtunk egy pályázatot a jelenlegi orvosi rendelő felújítására és reménykedem a pozitív elbírálásában. Az elmúlt évben elutasításra került egy 100 milliós útpályázat melyet ismét szeretnék benyújtani, hisz a Nagyar és Kömörő közötti közlekedést elősegítené a gazdák számára. Turisztikai fejlesztést is szeretnék megvalósítani.

Észszerű gazdálkodás, energetikai felújítás

Lőrincz Zoltán (független): – Fehérgyarmaton születtem 1972-ben. Jelenleg két gyermekemmel Kisar településen élek. Amennyiben polgármesteri megbízatást kapok, Nagyarba költözöm, mert napi 8 órai munka sem elegendő a jelenlegi gondok és a következő feladatok megvalósítására. Az első feladatom a település anyagi helyzetének javítása a gazdálkodás észszerű, hatékony működtetése mellett. Fontosnak tartom az aktív közreműködést a helyi munkanélküliség csökkentésére, segíteni kell a munkavállalókat a piaci szférába való elhelyezkedésben. A település adottságainak hatékonyabb kihasználása szintén fontos a turisztika területén. Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nyugdíjasok pénzbeni és természetbeni támogatására normatív alapú támogatások és saját források biztosításával, ingyenes szolgáltatások bővítésére. A céljaim közé tartozik a gyermekek ingyenes szállítása az iskolai oktatásokra és haza, energetikai korszerűsítés kell pályázatok kihasználásával, a Rákosi Zoltán vezette helyi gyülekezet támogatása, a polgárőrség és a focicsapat újjászervezése, támogatása, a helyben élő vállalkozók helyzetbe hozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában