Helyi közélet

2018.05.29. 09:58

Ifjú táncosok mutatkoztak be Mándokon

Mándok - Közel ötszáz diák mutatkozott be a megmérettetésen.

Mándok - Közel ötszáz diák mutatkozott be a megmérettetésen.

Nagy sikerrel zárult az Almafa Alapfokú Művészeti Iskola II. tanulmányi versenye Mándokon, ahol közel ötszáz gyerek – a kisiskolásoktól a felsősökig – húsz produkcióval mutatkozott be. A rendezvényen az ifjú táncosok néptánc és társastánc kategóriákban mérettethették meg magukat a szakértő zsűri előtt. Az iskola fontosnak tartja, hogy a növendékek az egész évben tanult tánclépéseket, koreográfiákat profi körülmények között, telt házas műsor keretében, neves szakemberek előtt mutathassák be. Amíg a zsűri értékelte a produkciókat, a Kelet Brass Band zenekar szórakoztatta a gyerekeket és szülőket.

Aranyak, ezüstök, bronzok

A verseny legjobb csoportjai a Krétakör Művészeti Versenyen és a Pulyabálon is fantasztikus sikerrel szerepeltek, több arany-, ezüst- és bronzérem is csillogott a gyerekek nyakában. Gál Sándor Áron, az Almafa Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta: az intézmény fő célkitűzése, hogy a tehetségeket felkutassák és segítsék őket a kibontakozásukban. – Kiemelt figyelmet fordítunk a szólista egyéniségek fejlesztésére, hiszen a jövő táncos generációja ezekben a gyerekekben lakozik – tette hozzá.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában