Helyi közélet

2018.05.30. 11:16

Kárpátaljára viszik a falusi turizmus lángját

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Leendő falusi vendéglátók jártak tanulmányúton Szatmárban és Beregben

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Leendő falusi vendéglátók jártak tanulmányúton Szatmárban és Beregben

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács, a falusi turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete és a Budapesti Gazdasági Egyetem Jó gyakorlat a falusi turizmusban elnevezéssel indított tanfolyamot Beregszászban a kárpátaljai falusi vendégfogadósok számára. Az elméleti képzésnek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott otthont, míg a gyakorlati foglalkozások Mezőgecsén és Visken voltak.

A magyar kormány anyagi támogatásával indított tanfolyam hallgatói széles körű elméleti és gyakorlati oktatásban részesültek. Az elméleti kurzust a Budapesti Gazdasági Egyetem tanárai tartották, akik olyan magyarországi tananyagok megismertetésével járultak hozzá a leendő vendégfogadók képzéséhez, amelyek hozzásegítik a majdani vendéglátókat ahhoz, hogy vendégeik a kárpátaljai látogatás után maradéktalanul elégedetten, a mielőbbi visszatérés szándékával utazzanak el Kárpátaljáról. A program szerves részét képezte dr. Hanusz Árpádnak, a Budapesti Gazdasági Egyetem tanárának a szervezésében létrejött tapasztalatcsere-látogatás, ahol a tanfolyam hallgatói Bereg és Szatmár nevezetességeit és minősített falusi vendégfogadóit keresték fel, illetve megismerkedtek a programszervezés és a minőségi vendégfogadás feltételeivel.

A tanulmányút programjának részeként Tivadar három vendégházánál jártak, és megtekintették a Szatmár-Beregi Natúrpark kisari látogatóközpontját is. Ellátogattak a tanfolyam hallgatói a szatmárcsekei csónakfejfás temetőbe és Kölcsey sírjához is. A penyigei Lekvárdában a helyi termékek turizmusban betöltött szerepével ismerkedtek meg, és megnézték a községi önkormányzat fóliasátras termékeit.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában