Helyi közélet

2018.05.31. 17:31

Kitüntették a pedagógusokat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Díjazták a nyíregyházi tanárok, tanítók, óvónők teljesítményét.

Nyíregyháza - Díjazták a nyíregyházi tanárok, tanítók, óvónők teljesítményét.

Az idei városi pedagógusnapi ünnepségen is nagy elismeréssel szólt a megyeszékhelyen élő családokért, fiatalokért dolgozó pedagógusok helytállásáról dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. A csütörtöki rendezvényen elhangzott: az önkormányzatnak nemcsak most, a családok évében, hanem hosszú ideje szívügye az oktató- és nevelőmunkában főszerepet vállaló pedagógusok segítése, az intézmények – bölcsődék, óvodák, iskolák – ütemezett felújítása, korszerűsítése.

A lexikális tudás átadása mellett legalább olyan fontos a személyes példamutatás, az gyerekek nagy betűs életre felkészítése – hangzott el.

PI


„Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” – „Margócsy Emil-díj” kitüntetést kaptak:

Bárány Istvánné, a Tündérkert Keleti Óvoda óvodapedagógusa, intézményvezető helyettese; Tormássiné Kapitány Ágotha, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és AMI történelemtanára, oktatási igazgatóhelyettese; Kubik József, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanára.

„Oktató-Nevelő Munkáért” – „Vietórisz József-díj” kitüntetést kaptak:

Kvaka Árpádné, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Rozsrétbokor Telephely óvodapedagógusa, telephelyfelelőse; Szalainé Benyusz Klára, a Búzaszem Nyugati Óvoda intézményvezetője, óvodapedagógusa; Zajácz Éva, az Eszterlánc Északi Óvoda Gyöngyszem Tagintézményének óvodapedagógusa; Csákányi Istvánné, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium pedagógusa; Tornainé Fekete Erika, a Nyíregyházi Arany J. Gimn., Ált. Isk. és Koll. Szabó Lőrinc Tagintézményének tanítója; Botfalusi Tibor Zoltánné, a Nyíregyházi Móra F. Ált. Isk. Petőfi Sándor Tagintézmény; dr. Kovács Gáborné, Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI, Makár Istvánné, a Nyíregyházi Móricz Zs. Ált. Iskola Vécsey Károly Tagintézményének tanítója, Nagy Endre, a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Kétt. Ált. Iskola nyugalmazott pedagógusa; Szamosné Kulcsár Edit, a Nyíregyházi Kodály Zoltán Ált. Isk. tanítója; Szerényi Róbert, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanára, Vincze Sándorné, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna kereskedelmi, vendéglátóipari, idegenforgalmi középiskola tanára; Konrád Elvira, a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziumának igazgatóhelyettese, tanára; Hammel Józsefné, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanára; dr. Rubi Ferenc, a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában