Helyi közélet

2018.06.28. 11:02

„Csajosan” a vadászatokról

Nyíregyháza, Verbatanya - Baráti közösséget hoztak létre megyénk női vadászai.

Nyíregyháza, Verbatanya - Baráti közösséget hoztak létre megyénk női vadászai.

Talán nem véletlen, hogy a görögöknél és a rómaiaknál a vadászatnak istennője volt, s nem férfi istene, éppen ezért nem lehet csodálkozni azon, hogy megyénkben is sok női követője van Artemisznek és Dianának. Bár Verbatanya főleg a horgászok körében népszerű, az elmúlt héten pénteken azonban a rendezvényházban nem horgászok, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vadászó hölgyei adtak egymásnak randevút egy nemes cél megvalósítása érdekében.

Korábban már többen is felvetették, hogy létre kellene hozni a vadászó hölgyek számára egy megyei közösséget, amelynek a tagjai a férfiaktól mentesen, amolyan „csajos” formában beszélhetik meg élményeket, s egy-egy jó program keretében még szorosabbra fűzhetik a barátságot, netán a tudásukat is gyarapíthatják.

Férfiak a hölgykoszorúban

Addig-addig járt a téma száj­ról szájra, amíg Szalay Rita a tettek mezejére lépett. Igencsak meglepődött az élénk érdeklődésen. Különösen, amikor elkezdett „önszervezővé” válni a kezdeményezés, hiszen már őt kezdték keresni a hölgyek a hír hallatán.

Az már a beszélgetések alapján nyilvánvalóvá vált, hogy nem kívánnak semmilyen kötött formát, inkább baráti csoportként képzelik el a jövőt. A pénteki összejövetelen a hölgyek kifejezett kérésére a megyei Vadászkamara elnöke, ifj. Plavecz János mondott köszöntőt és reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés sok szép élménnyel fogja megajándékozni a résztvevőket. A rövid előadást elnöki köszöntő követte, amelyet a megyei Vadászkamara és Vadászszövetség titkára, Fazekas Gergely mondott. Röviden ismertette a kamara és a szövetség munkáját, főként azért, hogy a hölgyek számára irányt mutasson a lehetséges programokra.

A „protokoll” végeztével a 29 vadász, illetve a célokkal egyetértő, egyelőre „fegyvertelen” hölgy bemutatkozott egymásnak, majd a legfontosabb alapvető szempontokról határoztak a résztvevők.

Csatlakozás az országos klubhoz

Eldöntötték, hogy baráti társaságként kívánják folytatni tevékenységüket, melynek célja a társaság tagjainak tartalmas programok szervezése és lehetőség szerint a megyei Kamara és Vadászszövetség programjaiban aktív részvétel. Elkeresztelték továbbá a baráti csoportot Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászhölgyek névre, hogy a közösségi oldalon is elérhetőek legyenek.

Megfogalmazták azt a szándékukat is, hogy a kellő összecsiszolódás után csatlakozni kívánnak az országos Diana Vadászhölgy Klubhoz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában