Helyi közélet

2018.06.05. 08:49

Elhunyt Kameniczky László színművész

Nyíregyháza - Hosszú betegség után elhunyt Kameniczky László, a Móricz Zsigmond Színház társulatának művésze – adta hírül a teátrum hétfőn a honlapján.

Nyíregyháza - Hosszú betegség után elhunyt Kameniczky László, a Móricz Zsigmond Színház társulatának művésze – adta hírül a teátrum hétfőn a honlapján. A kiváló színészt sokféle szerepben láthatta a közönség: ő volt a Tündér Lalában Simon, a Tűzpróba avagy a Heilbronni Katicában az Arkangyal, A kőszívű ember fiaiban Richárd szolgája, a Kokainfutárban Sodó bá, az Aranycsapatban Komáromi elvtárs, a Líra és Epikában Eposz király, a Csárdáskirálynőben Aloise Hübner báró, a Liliomban Linzmann, a Csókos asszonyban Csipcsala, a pék, A padlásban Meglökő (óriási szellem), de ő játszotta a Fekete Péter Virág Ernő nyugalmazott altábornagyát, a Valahol Európában Leventeoktatóját, a Coriolanus egyik antiumi polgárát, a János királyban pedig Eleonóra királynét, János anyját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában