Helyi közélet

2018.06.24. 08:30

Fotók: Kemecsén is volt Múzeumok Éjszakája

Kemecse - Kemecse is bekapcsolódott a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba.

Kemecse - Kemecse is bekapcsolódott a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba. A helytörténeti gyűjtemény vezetője, Lucza János címzetes iskolaigazgató egyre növekvő lelkesedéssel vezette végig a kilenc szobában megtalálható emlékek között az érdeklődőket.

A katonai szobában a képi emlékek mellett sisak, szuronyok láthatók, a tárlatvezető pedig megmutatta, milyen különbség alapján lehet tudni, melyiket mikor használták.

A népi mesterségek szobáiban a famegmunkáló szerszámok, vagy a mezőgazdasági szerszámok használatát fotókon is látni lehet.

Az egykori gazdakörök megörökítették nevüket két vésett emlékkövön, a bankjegy gyűjteményben pedig azokra az időkre lehet rálátni, amikor az infláció a legmagasabbra ugrott a világon.

Talán a legértékesebb tárlóban bronzkori és avar kori leletek sorakoznak, ami pedig csak ideiglenesen látható, az egy helyi grafikus, Molnár István rajztárlata, korunk ismert művészeinek sportolóinak portréi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában